elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Benicàssim formalitza el primer pagament de les ajudes dirigides al teixit empresarial per a fer front a la crisi pel Covid-19

Benicàssim formalitza el primer pagament de les ajudes dirigides al teixit empresarial per a fer front a la crisi pel Covid-19
  • Els beneficiaris han rebut el 70% a compte i el 30% restant s'abonarà després de la justificació de la subvenció

L'Ajuntament de Benicàssim ja ha finalitzat el primer pagament de les ajudes destinades al teixit empresarial del municipi amb l'objectiu de mitigar els efectes negatius de la crisi econòmica derivada de la propagació del Covid-19. Unes subvencions que formen part de la línia Benicàsim Dinamitza dins del projecte global Reactiva Benicàssim que l'ajuntament ha impulsat per a mitigar al màxim els efectes socioeconòmics negatius que la pandèmia pel Covid-19 té sobre la societat de Benicàssim.

L'alcaldessa, Susana Marqués, ha indicat que “des de l'inici de l'actual crisi sanitària, econòmica i social derivada de la propagació del Covid-19, l'Ajuntament de Benicàssim ha estat des del primer dia al costat dels veïns i el teixit empresarial del municipi. Som l'administració més pròxima a tots ells i hem dut a terme mesures socials i econòmiques extraordinàries per a mitigar els efectes negatius que estan causant aquesta pandèmia”.

Són més de 265 les subvencions concedides a les persones físiques i jurídiques que hagueren cessat l'activitat després de decretar-se l'estat d'alarma i a aquelles que, fins i tot no cessant la seua activitat, s'hagen vist greument afectades econòmicament. La quantia màxima de la subvenció per tots els conceptes ha sigut de 4.000 euros per empresari i l'abonament d'aquestes subvencions es realitzarà en dos pagaments, el primer d'un 70% anticipat és el que ja ha formalitzat l'Ajuntament i el segon d'un 30% s'abonarà després de la justificació de la subvenció.

Han sigut beneficiaris d'aquestes ajudes els autònoms, microempreses o petites empreses que figuren d'alta a data de publicació d'aquestes bases en el Règim Especial de Treballadors Autònoms o Mutualitat corresponent o en el règim general de la Seguretat Social i en Hisenda i que el domicili social o el local de desenvolupament de l'activitat es trobe en el terme municipal de Benicàssim.

El pla consta de cinc línies d'ajudes. La primera està dirigida a compensar els efectes ocasionats pel Covid-19 i s'ha establit 1.500 euros el màxim per als qui van haver de tancar l'establiment o no van poder iniciar la seua activitat; fins a un màxim de 1.000 euros per als qui van reduir la seua facturació en almenys el 75% en relació amb la mitjana efectuada l'any natural anterior a la declaració de l'estat d'alarma, i fins a un màxim de 500 euros per als quals la facturació es va reduir almenys el 50%.

La segona línia es dirigeix a l'ocupabilitat i en aquest cas, per cadascun dels empleats que estigueren d'alta en el règim corresponent de la Seguretat Social a data 14 de març de 2020 i que continuaren a la data de la publicació de les bases inclosos els que la seua hagueren vist afectats per un ERTO, les ajudes a atorgar van dels 200 als 50 euros per cada empleat a jornada completa, i en el cas de jornada parcial es reduiria l'import proporcionalment.

La línia tres fa referència a les despeses d'arrendament o hipoteca del local comercial durant l'estat d'alarma (del 14 de març al 21 de juny) i la quantia màxima a subvencionar s'ha fixat en 1.500 euros.

Pel que fa a les despeses de subministraments adscrits a l'activitat empresarial, inclosos en la línia quatre, l'ajuda és de 100 a 300 euros.

Finalment, la línia cinc engloba les despeses derivades de condicionar l'activitat a les noves exigències sanitàries i les ajudes aconsegueixen els 1.500 euros.

Pujar