15 de novembre de 2019 15/11/19

Xaro Miralles exigeix a PP i Ciutadans que expliquen quin és el seu model urbanístic per a la localitat

Xaro Miralles exigeix a PP i Ciutadans que expliquen quin és el seu model urbanístic per a la localitat - (foto 1)

  L'alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, demana als representants del Partit Popular i de Ciutadans que expliquen quin és el model de desenvolupament urbanístic que tots dos partits proposen per a la ciutat, després que en l'últim ple votaren en contra de l'aprovació del Pla General Estructural per motius “merament electoralistes”. En la seua opinió, “el que s’amaga sota aquesta negativa és la pugna entre el Partit Popular i Ciutadans per un grapat de vots en la costa nord”. Una disputa que “només es pot mantindre amb una mentida, recorrent a la ficció que en algun moment es podrà urbanitzar en aquesta zona de la localitat”.

  A l'alcaldessa li sembla especialment “irresponsable” l'actitud del portaveu del Partit Popular, Juan Antonio Mañá, qui durant tota la tramitació prèvia “sempre ha estat d'acord amb les propostes introduïdes pels tècnics que s'encarreguen de la revisió del Pla General d'Ordenació Urbana de Benicarló”.

  Sobre aquest tema, Miralles recorda que “ja han passat 14 anys des de l'inici de la revisió de l'actual PGOU, vigent des de 1986”. I explica que ha passat tant temps perquè durant els 8 últims anys de govern local del PP, entre 2007 i 2015, es va preferir optar per compromisos electorals com va reconéixer l'últim regidor d'urbanisme “.

  L'alcaldessa parla de “mantindre la ficció” perquè “els regidors del PP de l'època,i el Sr Mañá, eren plenament conscients que les seues promeses electoralistes no podrien dur-se a terme perquè en el document de refencia redactat per la Generalitat Valenciana en temps del Partit Popular, en 2011, es deixava ben clara la prohibició d'edificar des de la Rambla de Cervera fins a Vinaròs”.

  Per a Xaro Miralles, resulta “molt greu” que “mancant un altre argument, el senyor Mañá haja hagut de recórrer a última hora, de forma improvisada i a la desesperada, a la possible incidència negativa que el PATIVEL podria tindre en el nou Pla General de Benicarló, sense dir ni una paraula sobre el PATRICOVA, quan aquest pla sí que té influència sobre el desenvolupament urbaníctic local”. Dos plans d'acció territorial que s’han de trindre en consideració obligatòriament en el document de planejament.

  No obstant això, l'alcaldessa vol llançar un missatge de tranquil·litat a la ciutadania de Benicarló, perquè “malgrat les pedres que l'oposició posa en el camí, en el ple del passat dijous es va aprovar la remissió del Pla General Estructural a la Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Ordenació del Territori, amb el que si tot va bé, en el primer semestre de 2019, després de 15 anys de tramitació, Benicarló podrà tindre un nou Pla General d'Ordenació Urbana”.

  Un document que és fonamental per al desenvolupament “sostenible” d'una ciutat mediterrània i amable amb una població màxima al voltant de 40.000 habitants, en la qual aspirem a colmatar la ciutat, a desenvolupar-la des del centre cap a l'exterior, a crear una ciutat per a viure-la, a desenvolupar sòl industrial, activitats econòmiques i un turisme de qualitat. En definitiva un desenvolupament urbanístic mogut única i exclusivament per l'interés general i no pels interessos particulars d'uns pocs i per l'urbanisme a la carta”.

  ocultar
  Xaro Miralles exigeix a PP i Ciutadans que expliquen quin és el seu model urbanístic per a la localitat
  Pujar