elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El taller d'ocupació ‘Benicarló en verd’ condiciona la Residència El Collet

El taller d'ocupació ‘Benicarló en verd’ condiciona la Residència El Collet
  MÉS FOTOS
  El taller d'ocupació ‘Benicarló en verd’ condiciona la Residència El Collet - (foto 2)
  El taller d'ocupació ‘Benicarló en verd’ condiciona la Residència El Collet - (foto 3)

  Els 10 alumnes-treballadors del taller d'ocupació «T'avalem. Benicarló en verd» han rehabilitat al llarg de les últimes setmanes diferents zones enjardinades de la Residència i Centre de Dia El Collet. Aquesta actuació forma part de la formació pràctica que s'emmarca dins del taller.

  Al llarg de les últimes setmanes, els 10 alumnes-treballadors que formen part del taller «T'avalem. Benicarló en verd» han realitzat diferents treballs de condicionament en zones enjardinades de la Residència i Centre de Dia El Collet. En concret, els alumnes han adequat taules de cultiu adaptades a persones amb dificultat motriu i sensorial. A més, en aquestes taules s'ha implantat reg per degoteig soterrat i regulat a través de programadors. Així mateix, el reg implantat en tot el jardí també és d'aquesta modalitat, per tal de contribuir a la bona gestió de l'aigua i minimitzar les tasques de manteniment.

  A banda, s'ha creat una rocalla amb flors de temporada i aromàtiques amb l'objectiu de què els usuaris puguen gaudir de bones sensacions visuals i oloroses. A més, també s'han plantat uns xiprers a mode de tanca al voltant de tot el jardí, per crear, en un futur, un ambient més tranquil i reservat.

  Aquestes actuacions s'emmarquen dins de la part de formació pràctica del taller d'ocupació 'Benicarló en verd', que complementa les classes teòriques que els joves participants, d'entre 16 i 30 anys, duen a terme al llarg de tot un any per tal d'assolir una bona qualificació laboral. El projecte té una subvenció de 194.529,60 euros de la Generalitat i a més compta amb una aportació de l'Ajuntament de 40.000 euros.

  Pujar