18 de novembre de 2019 18/11/19

S'incendia un camió amb mercaderies perilloses a Benicarló

S'incendia un camió amb mercaderies perilloses a Benicarló  - (foto 1)
  • El vehicle transportava acetat de vinil, un líquid molt inflamable i inestable, la qual cosa ha obligat a l'activació del Pla Especial d'Emergències de Transport de Mercaderies Perilloses

MÉS FOTOS
S'incendia un camió amb mercaderies perilloses a Benicarló  - (foto 2)

El Consorci Provincial de Bombers de Castelló ha intervingut en un incendi d'un camió que transportava mercaderies perilloses. L'avís s'ha rebut a les 04.15 h d'esta matinada, quan un camió s'ha incendiat mentre circulava a l'altura del km 355 de l'autopista AP7, sentit València. El vehicle transportava acetat de vinil, un líquid molt inflamable i inestable, la qual cosa ha obligat a l'activació del Pla Especial d'Emergències de Transport de Mercaderies Perilloses.

S'ha constituït el Lloc de Comandament Avançat dirigit pel Cap d'Operacions del Consorci, i en el qual està integrat la Guàrdia Civil i altres serveis d'emergència.  El Consorci Provincial ha destinat a la zona un total de 5 dotacions de bombers dels Parcs de Baix Maestrat, Plana Alta, Plana Baixa i Serveis Centrals. Els efectius han controlat l'incendi i posteriorment han treballat a baixar la temperatura del líquid transportat, ja que les altes temperatures augmentaven la seua inestabilitat.

Finalment, efectius del Consorci i el personal tècnic d'una empresa especialitzada, han realitzat el transvasament de la mercaderia a un altre camió cisterna, seguint el protocol de seguretat establit.

L'incident ha provocat el tall de l'autopista AP7 en tots dos sentits i de la N-232, per part de la Guàrdia Civil. Al llarg de la jornada s'han reobert tots dos vials, encara que durant un temps l'autopista solament ha comptat amb un carril de doble sentit de circulació.

ocultar
S'incendia un camió amb mercaderies perilloses a Benicarló
Pujar