18 de setembre de 2020 18/9/20

La Regidoria de Cultura brinda mecenatge als artistes benicarlandos

La Regidoria de Cultura brinda mecenatge als artistes benicarlandos - (foto 1)

  ‘Mecenatge de l'art’ és el nou projecte de patrocini dels artistes benicarlandos que ha engegat la Regidoria de Cultura. A través d'un seguit d'exposicions en diferents restaurants de la ciutat, set artistes plàstics podran donar a conèixer la seua obra, amb l'objectiu d'apropar al màxim l'art als espectadors.

  Segons el regidor de Cultura, Josep Barberà, ‘Mecenatge de l'art’ «evoca el concepte renaixentista del mecenatge, amb una diferència fonamental: abans eren els nobles i els poderosos els qui l'exercien, i avui és l'administració qui pot i qui ha de fer este paper».

  En aquest mapa de situació, la Regidoria de Cultura ja ha portat a terme una experiència prèvia orientada als musics benicarlandos i integrada en el cicle de concerts «A Pèl», que compta amb una excel·lent acceptació per part del públic. Ara, la promoció de les arts s'estén també a la pintura i a la fotografia amb l'objectiu que «els creadors benicarlandos sàpiguen que tenen la mà estesa per part de l'Ajuntament».

  El projecte pivota sobre set exposicions que podran gaudir-se en set restaurants de Benicarló mentre es degusten plats de la gastronomia local i altres creacions dels restauradors, als qui el regidor de Cultura ha definit com a «artistes de la cuina». Barberà ha subratllat que amb aquest projecte «s'uneixen dos maneres de fer art, la dels cuiners i la dels artistes plàstics, de manera que el restaurant es converteix en un àmbit de la cultura més viva i propera».

  Els restaurants que participen en esta original iniciativa són Neptuno, amb una mostra de la pintura de Pura Roig; San Rafael, amb la col·lecció ‘Creixent entre Pinzells’, de la jove promesa Marina Puchal; El Cortijo, amb l'obra de José Bayarri, dedicada a paissatges de Peníscola i Benicarló; Chuanet, amb l'exposició ‘En Trànsito’, d'Alfredo Altabàs; el restaurant Xanadú, que exposa una mostra de la pintura de Jesús Maestro; Trangol, amb les catarsi coloristes de Román Doménech; i el restaurant Sant Gregori, amb la col·lecció ‘El retrato comprometido’ de l'estudi de fotografia creativa Javier Roda & La Pepa.

  Mecenatge de l'art compta amb el suport de l'Associació de Restauradors i la Cambra de Comerç de Castelló.

  Pujar