20 de novembre de 2019 20/11/19

L'actor Ximo Solano serà el mantenidor de les Festes Patronals de Benicarló

L'actor Ximo Solano serà el mantenidor de les Festes Patronals de Benicarló - (foto 1)

  L'actor, productor, i director teatral benicarlando Ximo Solano serà l'encarregat de pronunciar el discurs d'apertura de les Festes Patronals de Benicarló. Solano pujarà a l´escenari de la plaça de Sant Bartomeu en l´acte d'exaltació de la reina i la seua Cort el pròxim 18 d'agost.

  Ximo Solano, un dels actors més destacats de l'escena i la cinematografia valenciana, ha acceptat el repte. Pujarà de nou a un escenari al seu poble, encara que esta vegada no serà per a posar-se en la pell d´un d'eixos personatges que porta a la perfecció amb el seu mestratge d'intèrpret de raça.

  Ho farà el divendres 18 d'agost per a exercir de mantenidor de l'acte d'exaltació de la reina , les dames i la dulcinea, tan prompte s'apague el resó de la traca a la plaça de Sant Bertomeu, al rovell de l'ou de Benicarló i sobre un escenari a l'aire lliure.

  Ximo Solano, nascut el 1967, és un dels actors amb major projecció del panorama escènic valencià. S'ho ha guanyat a pols, a través d'una trajectòria artística ascendent que ha transitat per la cinematografia, la televisió, el teatre, la direcció escènica i, actualment, la presidència de l'Associació d´Actors Professionals Valencians (AAPV).

  L'actor benicarlando ha protagonitzat una extensa llista de pel·lícules, com Juegos de familia, L'illa de l'holandés, La vida abismal o Lo que tiene el otro, només per citar-ne algunes. En televisió, destaquen les seues interpretacions a sèries com Severo Ochoa, la conquista del Nobel , Cuéntame como paso (TVE) o la seua llarga trajectòria a C9 amb excel·lents interpretacions a les sèries Socarrats, Autoindefinits o com a presentador del recordat programa Sense filtres.

  En teatre, la trajectòria de Solano és de les més sòlides de tota l'escena del país. El seu registre abasta des dels autors clàssics, com Moliere o Shakespeare, a dramaturgs contemporanis, com Darío Fo o Joan Perís, pels qui ha sigut dirigit en nombroses produccions. Després d'haver protagonitzat algunes de les obres més aplaudides i premiades dels últims anys (La ruleta russa, El somni d´una nit d´estiu, Los gatos), l'actor s'ha endinsat en els territoris de la direcció i producció escènica, on acumula ja un extens repertori d'èxits nacionals i internacionals, amb produccions que han rodat pels escenaris més importants d'Europa i Amèrica.

  Este actor d'ampli registre i llarga trajectòria, per a qui "la paraula viva sobre un escenari seguix sent perillosa", serà la veu i la presència del moment més emblemàtic de les Festes de Benicarló: l'acte d´exaltació de la reina i la seua Cort el pròxim 18 d´agost. Ximo Solano tornarà a la primavera de 2018, amb Hamlet canalla, i la seua companya habitual, Teatre Micalet.

  ocultar
  L'actor Ximo Solano serà el mantenidor de les Festes Patronals de Benicarló
  Pujar