elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

José Martí destaca la qualitat de la carxofa com a producte essencial de Castelló Ruta del Sabor

José Martí destaca la qualitat de la carxofa com a producte essencial de Castelló Ruta del Sabor
  • El president de la Diputació participa en la XXVI Degustació Gastronòmica de la Carxofa de Benicarló

MÉS FOTOS
José Martí destaca la qualitat de la carxofa com a producte essencial de Castelló Ruta del Sabor - (foto 2)
José Martí destaca la qualitat de la carxofa com a producte essencial de Castelló Ruta del Sabor - (foto 3)
José Martí destaca la qualitat de la carxofa com a producte essencial de Castelló Ruta del Sabor - (foto 4)

El president de la Diputació de Castelló, Jose Martí, ha participat aqueste matí en la XXVI Degustació Gastronòmica de la Carxofa de Benicarló, una de les cites imprescindible a la província en les quals es posa en valor l'únic producte amb Denominació d'Origen a les comarques castellonenques i peça essencial dins de Castelló Ruta del Sabor, la marca gastronòmica de la Diputació.

Martí, acompanyat per l'alcaldessa de la localitat, Xaro Miralles, i la conselleria d'Agricultura, Mireia Mollà, ha aprofitat l'acte per a recordar l'adhesió de la Diputació, en el marc de la Fira Internacional de Turisme (Fitur), a la marca de la Generalitat l’Exquisit Mediterrani, “un pas fonamental per a reforçar la promoció dels nostres productes”.

En aquest sentit, ha ressaltat que “ja en aqueix acte destaquem les excel·lències de la carxofa, que és clau per a donar sentit a Castelló Ruta del Sabor, la nostra gran aposta per conjuminar turisme i gastronomia”. Martí, que ja va estar present el divendres en el sopar de gala de la carxofa, ha animat a tots els ciutadans de la província a acostar-se a Benicarló i, “com deia Epicur, gaudir intel·ligentment dels plaers de la taula”.

Per part seua, l'alcaldessa de Benicarló, després d'agrair la presència de José Martí i Mireia Mollà, ha subratllat que “estem en un dels grans esdeveniments anuals de Benicarló, que permet consolidar la importància de la carxofa en una demostració gastronòmica que és un gaudi per a la vista i per al gust. Xaro Miralles, que és també diputada provincial, ha agraït la implicació i l'esforç dels restaurants de l'Agrupació d'Hostaleria de Benicarló, “que s'acuren cada any més en aquestes degustacions, tant salades com dolços.

Per part seua, la consellera, Mireia Mollà, ha deixat palesa que la seua presència a Benicarló és “per a deixar patent el nostre suport a un producte com la carxofa i a uns agricultors i agricultores que s'esforcen any rere any per aquest cultiu, que és un símbol de l'agricultura valenciana.

Pujar