20 de novembre de 2019 20/11/19

Comença la Setmana de la Ciència amb els experiments dels escolars

Comença la Setmana de la Ciència amb els experiments dels escolars - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Comença la Setmana de la Ciència amb els experiments dels escolars - (foto 2)

  Els alumnes de 6é del CEIP Marqués de Benicarló han encetat els actes de la V Setmana de la Ciència mostrant els seus experiments científics al Mercat. Fins diumenge, s'han programat activitats per a tots els públics centrades en temes com la intel·ligència artificial, la genètica o les noves tecnologies, sense oblidar el teatre i la música.

  El projecte «La ciència al Mercat», en el qual participen grups escolars de diferents centres educatius, ha inaugurat un any més la Setmana de la Ciència. Els alumnes de 6é de primària del CEIP Marqués de Benicarló han estat els primers a mostrar els seus projectes basats en circuits elèctrics i energia hidràulica que han anat treballant durant el curs i que els han permés posar en pràctica els coneixements adquirits.

  La Setmana de la Ciència continuarà demà dijous amb més demostracions escolars i per la vesprada amb la conferència «El paisatge, el gran oblidat», a càrrec d'Àlvar Arasa, geòleg i catedràtic de l'Institut Cristòfol Despuig, en el marc de les xarrades «Eines per a un planeta que respira».

  A partir de divendres, arribaran els actes centrals del programa. A les 19.30 hores serà el torn de les enginyeres biomèdiques i de telecomunicacions Belén Fos i Ana Maria Jiménez, que plantejaran i respondran a aquesta suggestiva pregunta: «Vehicles que es condueixen a soles, mòbils que ens vigilen...una amenaça de les màquines?»

  Javier Fernández Panadero, un habitual de la Setmana de la Ciència, agafarà el relleu de la divulgació científica a les 22:30h amb el seu peculiar estil que barreja a parts iguals la diversió, l'humor, i la rigorositat científica. El físic de la Universitat Complutense oferirà una xarrada pràctica amb el lema «Ací no s'opina, es mesura».

  Dissabte 13, a les 19.00 hores, serà el torn del doctor en Biologia i facultatiu de la Unitat de Genètica de l'Hospital La Fe, José María Millan. El reconegut científic oferirà una xarrada sobre «Genètica i salut: naixem programats o ens re-programem?», qüestió a la que respondrà a la llum de les últimes investigacions en biomedicina i genòmica.

  Ja a les 23.00 hores, l'enginyer de Telecomunicacions Carlos Hernández, sorprendrà al públic assistent amb els «Instruments Musicals del Futur», en una xarrada de caràcter pràctic en què els participants podran tocar música en instruments activats per una xarxa wifi o a través de sensors de freqüència o moviment.

  Totes les xarrades tindran lloc al Saló d'Actes de Caixa Benicarló.

  La V Setmana de la Ciència es tancarà amb la producció teatral «Crea», per a xiquets i xiquetes de 6 a 12 anys. La companyia «Dinamo Producció» planteja, en aquesta obra, que quan la imaginació es posa a treballar naixen els avenços, es resolen els problemes i es troben arguments per a afrontar els nous reptes.

  ocultar
  Comença la Setmana de la Ciència amb els experiments dels escolars
  Pujar