20 de novembre de 2019 20/11/19

Benicarló serà secció de l'Escola Oficial d'Idiomes El Maestrat

Benicarló serà secció de l'Escola Oficial d'Idiomes El Maestrat - (foto 1)

  L'Escola Oficial d'Idiomes El Maestrat comptarà amb una secció pròpia a Benicarló, juntament amb Vinaròs i Morella. La ciutat mantindrà l'aulari actual i podrà reclamar un augment de l'oferta formativa i de recursos tècnics i humans.

  El director general de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme de la Generalitat Valenciana, Rubén Trenzano, ha confirmat a l'alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, que Benicarló serà secció de l'Escola Oficial d'Idiomes El Maestrat, juntament amb Vinaròs i Morella. L'EOI tindrà la seu administrativa a Vinaròs, per un criteri poblacional que regula el propi decret de creació de les escoles oficials d'idiomes.

  Trenzano ha comunicat a l'alcaldessa que Benicarló mantindrà l'aulari actual i que s'establirà una col·laboració entre Benicarló i Vinaròs per tal que els dos municipis puguen oferir formació complementària i no se solapen en els cursos i idiomes que oferiran cadascun. L'alcaldessa ha confirmat, a més, que l'Ajuntament continuarà gestionant les matrícules dels alumnes que estudien a Benicarló i s'ha mostrat satisfeta perquè «no només mantindrem un aulari propi sinó que, a més, podrem reclamar un augment de l'oferta formativa i dels recursos tècnics i humans».

  L'alcaldessa ha insistit que «en qualsevol cas, ens hem d'alegrar de comptar amb nous recursos a la comarca que donen servei a tots els ciutadans».

  A finals del proper mes de febrer la Direcció General de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme convocarà una reunió de coordinació dels tres municipis que comptaran amb secció pròpia dins de l'EOI (Benicarló, Vinaròs i Morella).

  ocultar
  Benicarló serà secció de l'Escola Oficial d'Idiomes El Maestrat
  Pujar