21 de setembre de 2020 21/9/20

Benicarló s'adherirà al programa Edificant de la Conselleria d'Educació

Benicarló s'adherirà al programa Edificant de la Conselleria d'Educació - (foto 1)

  L'Ajuntament aprovarà pròximament l'adhesió al programa Edificant per tal d'agilitar les obres d'adequació i reforma en els centres educatius. La setmana que ve començaran les reunions amb els directors dels centres per recollir les principals necessitats.

  L'alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, i el regidor d'Educació, Ximo Bueno, s'han reunit avui a València amb el secretari autonòmic d'Educació, Miquel Soler, per avançar en l'adhesió de Benicarló al programa Edificant de la Conselleria d'Educació.

  L'alcaldessa de Benicarló s'ha mostrat satisfeta de la reunió i ha declarat que «valorem aquesta adhesió com una oportunitat per poder executar obres que fa molts anys que es reivindiquen des dels centres educatius». «Es tracta de necessitats urgents, tant en temes d'accessibilitat, d'estalvi energètic, de rehabilitació d'espais o d'aïllament tèrmic», ha afegit Miralles.

  En concret, l'adhesió al programa Edificant té com a objectiu principal accelerar les actuacions necessàries en els diferents centres educatius. Aquest programa estableix que els mateixos ajuntaments puguen elaborar els projectes i les posteriors licitacions de les actuacions als centres, ja siga de construcció, d'ampliació o de reforma. Pel que fa a les obres, aniran a càrrec de la Conselleria.

  La pròxima setmana començaran les reunions entre l'alcaldessa i els diferents directors dels centres educatius de Benicarló per tal de traslladar-li les necessitats específiques de cada centre. Amb tot, s'elaborarà una memòria de valoració de les necessitats dels centres educatius de Benicarló.

  El següent pas a seguir serà dur la proposta d'adhesió al Ple municipal i posteriorment firmar el conveni. Una vegada s'hagen complert aquest dos tràmits, ja es podrà traslladar la memòria de valoració a la Conselleria d'Educació, per tal que estudien i aproven les necessitats demandades des dels centres educatius.

  Pujar