28 d’octubre de 2020 28/10/20

Benicarló participarà per segona vegada en un programa per a oferir oportunitats a joves amb dificultats d'inserció

Benicarló participarà per segona vegada en un programa per a oferir oportunitats a joves amb dificultats d'inserció - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Benicarló participarà per segona vegada en un programa per a oferir oportunitats a joves amb dificultats d'inserció - (foto 2)

  L'Institut Valencià de la Joventut (IVAJ)ha triat Benicarló per formar part de la tercera edició del programa Jove Oportunitat (JOOP), destinat a joves d'entre 16 i 21 anys que han abandonat prematurament el sistema educatiu. El programa s'implementarà a partir del mes de febrer i s'allargarà fins a juliol.

  Per segona vegada, l'Institut Valencià de la Joventut ha seleccionat Benicarló per a formar part de la tercera edició del projecte JOOP, que està finançat pel Fons Social Europeu i està destinat a joves d'entre 16 i 21 anys que han abandonat, o estan en risc d'abandonar, el sistema educatiu, ja siga per problemes de fracàs escolar, d'absentisme, de desmotivació o de desorientació.

  En concret, el programa preveu que cada jove participant reflexione sobre el seu projecte de vida i, a continuació, definisca un projecte professional, que es concretaria en un itinerari personalitzat que cada jove seguiria a partir de l'endemà del seu pas pel taller. Consisteix en un camí que portarà als joves participants a aconseguir els seus objectius vitals i professionals.

  La implementació del projecte serà a partir del mes de febrer i comptarà amb un guia, que acompanyarà un grup de joves al llarg de 6 mesos durant quatre hores diàries. Per tal de formar part del projecte, cal que el jove estiga inscrit al Programa de Garantia Juvenil.

  La regidora de Joventut, Susana Pérez, ha valorat aquesta notícia molt positivament i ha explicat que «l'any passat vam ser beneficiaris d'aquest programa per primera vegada i va ser un èxit perquè dels vuit joves que van participar, dos han tornat a estudiar i un ha trobat feina». «Aquest tipus de programes el que intenten és ajudar als joves a trobar quin és el seu objectiu en la vida mitjançant la motivació, l'assessorament i l'acompanyament»- ha conclòs la regidora.

  Per a més informació, podeu adreçar-vos a les oficines del CIAJ.

  Pujar