elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Els 3.000 metres quadrats del Jardí de la Mar comencen a prendre forma

Els 3.000 metres quadrats del Jardí de la Mar comencen a prendre forma
  • Els alumnes del taller d'ocupació Benicarló en Verd 1 ja han començat a treballar en la parcel·la municipal on s'ubicarà el futur Jardí de la Mar

  • El terreny, de vora 3.000 metres quadrats, es convertirà en una gran zona enjardinada per a ús i gaudi de tota la ciutadania

MÉS FOTOS
Els 3.000 metres quadrats del Jardí de la Mar comencen a prendre forma - (foto 2)
Els 3.000 metres quadrats del Jardí de la Mar comencen a prendre forma - (foto 3)

El regidor de Promoció Econòmica, Román Sánchez, ha visitat els treballs que des de fa unes setmanes han començat al Jardí de la Mar, una parcel·la municipal de vora 3.000 metres ubicada a la partida Solaes, just al costat de l'Hort de la Mar, un espai destinat a horts ecològics que fa més d'un any que està en marxa. El regidor ha recordat que «el Jardí de la Mar és un projecte que l'Ajuntament s'ha plantejat com una manera de recuperar un espai municipal abandonat i rehabilitar-lo per a l'ús i gaudi de tota la ciutadania».

Sánchez ha destacat el treball dels alumnes i treballadors del taller d'ocupació Benicarló en Verd 1, destinat a joves menors de 30 anys, que des del passat mes de juny s'estan formant en activitats de vivers i jardineria i que seran els encarregats d'executar els treballs del Jardí de la Mar, amb el suport dels alumnes del taller Benicarló en Verd 2, que van començar a primers d'any, i dels integrants dels programes d'ocupació que actualment estan fent treballs de suport a la Brigada d'Obres i Serveis.

Dels quasi 3.000 metres quadrats de la parcel·la, 2.000 metres quadrats es destinaran a zona enjardinada, que es distribuirà en 8 parterres. La resta, es distribuirà entre camins, una plaça i una caseta per a guardar ferramentes de manteniment. Tal i com ha reconegut el director del taller d'ocupació, Enrique Orero, «els treballs de dimensionament, la instal·lació del regs i l'elecció de les plantes s'han fet en col·laboració amb els departaments d'Urbanisme i Medi Ambient, tenint en compte que és una parcel·la que es troba a la vora de la mar». Orero ha confirmat que l'obra civil finalitzarà en dos setmanes i que «immediatament començarem amb el planter».

Per la seua banda, la monitora del taller, Zaida Rubio, ha destacat la importància de l'adquisició de coneixements per part dels alumnes del taller. «Tenint en compte que es formaran en vivers, reg i jardineria i que també aprendran tasques relacionades amb obra civil, podem dir que aquests alumnes sortiran amb una gran preparació».

Pujar