elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Ballester: "El turisme no pot sustentar-se sobre la precaridad"

    La diputada valenciana, Àngela Ballester, del Grup Confederal d'Units Podem-En Comú Podem-En Marea ha visitat hui FITUR i s'ha referit a la presència de la Comunitat en el certamen. Sobre el tema ha manifestat que "el turisme és un sector estratègic pel qual cal seguir apostant. Ara bé, venim d'un model en el qual solament s'ha venut sol i platja i creiem que hi ha molt més que oferir en el nostre territori. Un model establit a la Comunitat i també en tota Espanya on les riqueses que produeix el turisme estan concentrades en poques mans i on el nostre desenvolupament hoteler i hosteler està basat sobre la precarietat".

    Ballester que és la portaveu adjunta del Grup Parlamentari en la Comissió d'Energia, Turisme i Agenda Digital, ha denunciat que "en este sector és on més treball en precari es registra, on més hores extres es fan i on menys es paguen. Cal recordar que les treballadores dels hotels estan cobrant sous de misèria i en unes condicions infrahumanes. No oblidem que sobre esta precarietat s'està sustentant l'actual model turístic".

    La diputada, ha advocat per la necessitat de canviar el model actual "per un més sostenible, més responsable, més redistributiu i que pose en valor tot el que tenim en el país i a la Comunitat Valenciana, diga's cultura, medi ambient, parcs i paratges naturals, paisatges protegits i les nostres comarques d'interior, que no és solament el sol i la platja".

    Pujar