2 de desembre de 2020 2/12/20
TEMPORAL GLORIA

Avís roig a la Comunitat per un temporal que es preveu històric

Problemes a l'interior de Castelló a primera hora
Problemes a l'interior de Castelló a primera hora
  • Es podrien acumular grans quantitats de neu i les oles podran arribar als huit metres d'altitud, una altura històrica

MÉS FOTOS
Avís roig a la Comunitat per un temporal que es preveu històric - (foto 2)

El temporal 'Glòria' arriba a la Comunitat aquest diumenge amb un avís roig en molts punts del territori. De fet, l'interior de la Comunitat Valenciana té alertes roja i taronja per acumulació de neu aquest diumenge i dilluns. El Centre de Coordinació d'Emergències ha decretat la preemergència per neu a l'interior nord de Castelló, l'interior sud de València i el nord d'Alacant.

Des de l'Agència Estatal de Meteorologia han detallat que l'interior sud de València i el nord d'Alacant estarà en avís roig per acumulació de fins a 20 centímetres de neu des del migdia d'aquest diumenge i durant 24 hores, és a dir, fins dilluns que ve a migdia, quan l'avís baixarà a taronja fins dimarts.

Pel que fa a Castelló, es preveuen dos escenaris: en el cas de l'interior nord de la província l'avís és taronja aquest diumenge per acumulació de fins a 10 centímetres de neu. La situació està prevista que empitjore el dilluns i per això a mitjanit l'avís passarà a roig, ja que es podrien acumular fins a 20 centímetres i s'insisteix en tenir precaució ja que podria nevar a qualsevol cota.

Pel que fa a l'interior sud de la província de Castelló, i l'interior nord de València també tindran avís -en aquest cas taronja- per nevades. Es preveu que es puguen acumular fins a dos centímetres de neu en cotes superiors als 800 metres. De moment l'avís ací és groc i podrà pujar a taronja durant el dilluns.

Fenòmens costaners històrics

El litoral de València i el nord d'Alacant estan en avís roig per fenòmens costaners i unes oles que podrien ser històriques al superar els huit metres d'altura. La resta de litoral tenen avís taronja.

Resumint, hi ha preemergència durant diumenge i dilluns per vent, pluja, neu i temporal marítim a tota la Comunitat Valenciana. Es recomana consultar l'estat del temps a través de l'Agència Estatal de Meteorologia i estar atent als avisos de la Generalitat. El president, Ximo Puig, ha demanat en una compareixença davant els mitjans que els ciutadans tinguen "màxima prudència" i "no prenguin cap tipus de decisió de mobilitat que no sigui estrictament necessària".

Pujar