5 de desembre de 2020 5/12/20

Arriba la calor este cap de setmana a la Comunitat Valenciana

Arriba la calor este cap de setmana a la Comunitat Valenciana - (foto 1)
  • Els termòmetres aconseguiran els 40ºC en l'interior sud de la província de València. Es recomana extremar les precaucions, hidratar-se i evitar eixir al carrer en les hores centrals del dia

MÉS FOTOS
Arriba la calor este cap de setmana a la Comunitat Valenciana - (foto 2)

A l'estiu la calor és habitual però no per això cal deixar de prendre precaucions si les temperatures són més elevades del normal. Este cap de setmana arriba una onada de calor a la Comunitat Valenciana amb temperatures elevades que ja s'han començat a notar este divendres en l'interior de la província de València, amb temperatures que han rondat els 37ºC, segons l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) .

En total hi ha vint-i-nou províncies espanyoles en alerta groga o taronja per màximes que superaran els 40 Cº en zones del centre i sud peninsular. Però encara que a la Comunitat Valenciana no es vaja a superar la barrera dels 40 graus, sí s'aconseguirà en alguns punts de l'interior sud de la província de València mentres que en el litoral i l'interior nord s'arribarà als 38 Cº. En l'interior d'Alacant temperatures més baixes entorn dels 36 graus.

La d’este dissapte serà una jornada amb pujada de temperatures, sobretot les màximes. Els cels estaran poc ennuvolats i no es descarta algun ruixat ocasionalment tempestuós en l'interior de la mitat nord de la Comunitat Valenciana.

Extremar les precaucions

Des de la Conselleria de Sanitat recomanen beure molta aigua i líquids sense alcohol ni cafeïna, portar roba lleugera i de colors clars, evitar les activitats en hores amb temperatures altes, menjar abundant fruita, usar protecció solar i vigilar que els xiquets i ancians prenguen els líquids sobretot si estan sols o malalts.

Pujar