elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Sis àrees recreatives per a passar un cap de setmana diferent en la Comunitat Valenciana

Sis àrees recreatives per a passar un cap de setmana diferent en la Comunitat Valenciana
  • Descobreix els millors berenadors de València, Alacant i Castelló amb només una ullada

L'hivern no està sent especialment dur ací en la Comunitat Valenciana, perquè malgrat haver viscut una última setmana amb temperatures gèlides, el termòmetre marcarà valors tardorencs en les pròximes setmanes. Aquestes circumstàncies fan possible que es puga practicar rutes de senderisme al voltant de tota la Comunitat, i a més gaudir d'un menjar o berenar en els famosos berenadors envoltats de paisatges idíl·lics d'alguns municipis de l'interior del territori.

D'aquesta manera, si eres amant de la naturalesa o t'agrada l'esport i estàs pensant a fer una escapada romàntica en Sant Valentí, pots aprofitar per a conéixer alguna d'aquestes àrees recreatives i passar un dia agradable en companyia de la teua parella i els teus fills en el cas que us acompanyen.

On estan els berenadors més especials de la Comunitat?

Un dels llocs amb més encant és el berenador de l'Assut a Toixa, situat a la província de València es troba als afores d'aquest municipi. Aquest compte amb una àrea recreativa en el qual es pot veure el naixement del riu Toixa, la fauna que hi havia en ell gràcies a les aigües cristal·lines així com un pont de fusta. Allí pots accedir a un restaurant que està obert durant tot l'any o menjar en les taules habilitades en el berenador, on també hi ha paellers.


Un altre molt interessant és el de Sant Esperit, situat a Gilet, disposa d'aparcament, zona de jocs, zona per a barbacoes, taules i bancs, lavabos i té una capacitat màxima per a aproximadament de 500 persones. Al seu voltant es troba envoltat de bosc i muntanyes i la seua localització està a tan sols 35 minuts de la capital.


D'altra banda, a Alacant es pot visitar el berenador As Pou, en la localitat de Tàrberna. Es troba en un entorn natural envoltat de vegetació amb miradors a la vall i les muntanyes que permeten prendre fotos perfectes. A més, està embolicat per una barana de fusta, posseeix taules per a fer un *pícnic i té un parc amb tirolina i estructures de fusta perquè juguen els més xicotets.

Una altra àrea recreativa de pel·lícula és la del Jardí dels Sants, a Penàguila. Té un enorme jardí botànic construït en el segle XIX. En el centre del jardí hi ha un estany i tot el parc està envoltat de vegetació. També hi ha un laberint vegetal en el seu interior i miradors espectaculars. Aquest posseeix dues plantes, en la primera es troben taules de pícnic, barbacoes, banys i un quiosc mentre que en la segona hi ha una zona de jocs amb gronxadors per a xiquets.


A Castelló es poden visitar el Paratge natural municipal de Sant Vicent en L’ l'Alcora posseeix paellers, una zona destinada per a acampades i berenador. Està envoltat de naturalesa en la qual predominen les pinedes i en aquest paratge es respira pau i tranquil·litat.

Finalment, trobem el Salt de la Núvia a Navaixes, ací es pot veure una cascada de 60 metres i el seu nom fa referència a la llegenda de la localitat que conta que quan una parella s'anava a casar, la xica davant la mirada dels veïns saltava d'una riba a una altra. Si el salt eixia bé, implicava que el matrimoni seria pròsper i ple de felicitat, i si no era així significava que anava a ser un matrimoni infeliç.

Actualment, aquest compte amb una zona habilitada per a fer senderisme i passar un dia en els voltants.


Aquestes sis àrees recreatives no són les úniques de la Comunitat, però sí algunes de les més cridaneres per a gaudir durant un cap de setmana diferent en la naturalesa.

Pujar