elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Aquests són els millors professors de la Comunitat Valenciana segons els alumnes

Aquests són els millors professors de la Comunitat Valenciana segons els alumnes

  “Sens dubte, és una professora que marca”. “Contagiava l'alegria en entrar en classe”. “Ensenyament de 10”. “Mai oblidaré les seues classes”. “És, amb diferència, el professor amb més vocació que he tingut”. “La millor profe de física de la galàxia”. “Un extraterrestre”. “Amb ella, tot es fa molt més amè i divertit. És la millor”. “Un gran professor i millor persona”. “Gràcies per ser ací en les bones i en les dolentes.” “Una excel·lent tutora que cerca que els seus alumnes aprenguen molt i siguen feliços.”

  Aquests són alguns dels emotius missatge que els alumnes de primer curs de la UPV han dedicat als professors de Secundària que els van deixar una petjada inesborrable. Cadascuna d'aquestes frases està arreplegada en el diploma que es va lliurar ahir als 25 magistrals de 2023. I és que la Universitat Politècnica de València va tornar a celebrar l'acte Magistrals, una iniciativa exclusiva presidida pel rector José E. Capella, que pretén reconèixer la labor de tota una professió: la del docent d'ESO, Batxillerat i Cicles Formatius.

  10 dones i 15 homes excepcionals

  En aquesta sisena edició, la UPV ha seleccionat a 10 dones i 15 homes a partir d'una enquesta realitzada entre l'alumnat de primer curs. Són els propis estudiants els qui recomanen a un professor o professora amb nom i cognoms, algú que els ha marcat per les seues excepcionals capacitats, un docent al qual recorden per la seua dedicació, el domini de la seua assignatura, la seua paciència, la seua implicació i la seua habilitat per a motivar als alumnes.

  Com en les edicions anteriors, hi ha magistrals arribats de qualsevol racó de la Comunitat Valenciana: Ontinyent, Vall d'Uixó, Callosa de Segura, Cullera, Sueca o Càrcer. Els docents imparteixen tots assignatures tècniques –Matemàtiques, Física, Química, Tecnologia, Informàtica…– amb l'única excepció d'Álvaro García Hernández, professor de Llengua Castellana i Literatura en l'IES Benlliure de València. Treballen tant en l'ensenyament públic com en la privada o concertada. Es dóna la circumstància que diversos dels més votats repeteixen reconeixement.

  José Luis Carrillo, professor: “el que per a uns pot ser una tortura, a mi, em dóna la vida”

  En nom de tots els homenatjats del 2023, ha pres la paraula José Luis Carrillo, professor de Matemàtiques en l'IES Joan Fuster, de Sueca. Carillo ha agraït aquesta iniciativa: “Un premi sempre és benvingut, però en aquest cas ho és amb més motiu perquè no es fonamenta en un informe, un examen, una estadística o el vistiplau de la inspecció. És el record i l'afecte dels quals millor saben com fem el nostre treball, els nostres alumnes, la qual cosa ens porta fins ací”.

  El professor de Sueca és un autèntic apassionat del seu treball: “Això que, per a molts, pot ser una tortura –enfrontar-se tots els dies a 30 estudiants de Secundària en plena efervescència hormonal, autèntiques bombes de rellotgeria, amb una capacitat d'escolta selectiva, per dir-ho d'alguna manera– és molt estimulant per a mi. És una batalla que em dóna la vida, una font contínua d'energia que em lleva tots els mals”.

  Alejandra Maximino, alumna: “no podeu fer-vos una idea del que sou per a nosaltres”

  En la rèplica ha estat Alejandra Maximino, alumna del Grau en Enginyeria Aeroespacial. Maximino s'ha desfet en afalacs al professorat. “És possible que, durant aquests anys, no us ho hàgem dit molt. Fins i tot és possible que us hàgem posat males cares. No us solem mostrar molt els nostres sentiments, però no podeu fer-vos una idea del que sou per a nosaltres. Sou un exemple a seguir. Ens heu ensenyat sobre valors, sobre la importància de l'honestedat, la integritat, l'empatia i la humilitat. Us heu fet un buit en el nostre cor. Us mereixeu aquest premi. Us ho heu guanyat. Enhorabona”.

  El Top 25 de los mejores docentes

  Amparo Aparisi Canet
  IES Districte Marítim – València

  Salvador Aracil Gozalvo
  Colegio El Vedat – Torrent

  Constancia Cárceles Sáez
  IES Abastos – València

  José Luis Carrillo Acosta
  IES Joan Fuster – Sueca

  José Andrés Cortés Cabedo
  IES Joan Llopis Marí – Cullera

  Fernando Cubells Climent
  IES Càrcer – Càrcer

  María Luisa Cubero Tavallo
  IES Jaume I – Ontinyent

  José Rodolfo Das López
  IES Luis Vives – València

  Nuria Enseñat Fernández
  IES Bahía de Babel – Alicante

  Vicente Eslava Muñoz
  IES El Quint – Riba-roja de Túria

  Pilar Fuertes Mallón
  Colegio San Juan Bautista (Salesianos) – Burriana

  Laura Gandía Ferrero
  IES Jaume I – Ontinyent

  Álvaro García Hernández
  IES Benlliure – València

  Marina Garrido Martín
  Colegio Gran Asociación – València

  Fernando Garrido Ramírez
  IES Honori Garcia – Vall d’Uixó

  Daniel Moncho Aparisi
  Escuelas Profesionales Luis Amigó (EPLA) – Godella

  Francisco José Moreno Terrés
  IES Vega Baja – Callosa de Segura

  Paula Mur León
  Colegio Julio Verne – Torrent

  Santiago Ortuño Molina
  Colegio Sagrado Corazón (Hermanos Maristas) – València

  Mónica Pallardó Puig
  IES Salvador Gadea – Aldaia

  Víctor Pérez Sansano
  IES Andreu Alfaro – Paiporta

  Juan Luis Salmerón Espinosa
  Colegio Nuestra Señora del Pilar – València

  Alberto Sánchez Ortiz
  IES Cañada de la Encina – Iniesta (Cuenca)

  Juanmi Torres Marí
  IES Sa Blanca Dona – Ibiza

  Chelo Wic Baena
  IES Ramón y Cajal - Albacete

  Pujar