elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Aquests són els millors plans de cap de setmana en la Ciutat de les Arts i les Ciències de València

Aquests són els millors plans de cap de setmana en la Ciutat de les Arts i les Ciències de València
  • Espectacles i actuacions teatrals respectant totes les normes de prevenció davant el Coronavirus amb control d'aforaments, màscares, distàncies i higiene

MÉS FOTOS
Aquests són els millors plans de cap de setmana en la Ciutat de les Arts i les Ciències de València - (foto 2)
Aquests són els millors plans de cap de setmana en la Ciutat de les Arts i les Ciències de València - (foto 3)
Aquests són els millors plans de cap de setmana en la Ciutat de les Arts i les Ciències de València - (foto 4)
Aquests són els millors plans de cap de setmana en la Ciutat de les Arts i les Ciències de València - (foto 5)

La Ciutat de les Arts i les Ciències de València programa una sèrie de plans per a gaudir del cap de setmana en família de manera segura i respectant totes les normes de prevenció davant el COVID-19.

ASTROMENUTS, fins al 30 de juny en l'Hemisfèric

El planetari 'Astromenuts' descobreix els secrets del dia i la nit, les fases de la Lluna o les meravelles que tanquen les constel·lacions. En un vertiginós viatge a través del sistema solar, es poden recórrer planetes i intentar atrapar alguna estrela que troben pel camí. Una manera d'iniciar-se en les ciències de l'espai a través de divertits dibuixos, històries i animacions. Se celebra en l'Hemisfèric els dissabtes fins al 10 d'abril a les 12 hores. Per a edats compreses entre els 3 i 6 anys.

Galàxia Hung, fins al 12 d'abril

L'exposició d'escultures ‘Galàxia Hung’ es podrà visitar fins al 18 d'abril en els exteriors de la Ciutat de les Arts i les Ciències. Aquesta mostra reuneix un total de 14 escultures, deu d'elles instal·lades en el Passeig de l'Art del Umbracle i quatre en el llac nord del Hemisfèric. Es tracta d'obres inspirades en la cultura taiwanesa i la vida quotidiana de Taiwan amb els colors brillants que s'observen en els patrons tradicionals taiwanesos.

Aquesta galàxia està habitada per una infinitat d'animals, tots ells amb una percepció colorista i amb una visió molt oriental expressada en aqueixos meticulosos dibuixos que acompanyen a les escultures instal·lades en la Ciutat de les Arts i les Ciències.

Zeleros Hyperloop: viatjar a 1.000 km/h. fins al 2 de maig

Exposició de lliure accés que presenta el sistema de transport hyperloop desenvolupat per l'empresa valenciana Zeleros amb una maqueta, un prototip del vehicle i la seua història. Carrer menor del Museu dels Ciències.
Imaginem que ens digueren que podem viatjar des de València fins a Madrid en 35 minuts o a París en una hora. És ciència-ficció? No, és el transport del futur, el sistema hyperloop, i l'empresa valenciana Zeleros l'està construint. El sistema de transport hyperloop, va ser inventat fa més de dos-cents anys i popularitzat per Elon Musk en 2013. Aquest sistema es basa en càpsules que viatgen levitant a alta velocitat dins d'un sistema de tubs a baixa pressió, combinant la comoditat del tren, la velocitat de l'avió i la freqüència d'un metre. La baixa pressió i la levitació fan que la la resistència dels vehicles que circulen pel tub siga mínima, la qual cosa resulta en un consum energètic reduït i es permeten aconseguir velocitats de fins a 1000 km/h.

Teatre de la ciència; Museu dels Ciències

En el Teatre de la ciència tots els dies hi ha sessions de l'espectacle ‘Alt Voltatge’, inclòs en l'entrada general al Museu. El xou inclou demostracions científiques i experiments divertits entorn de l'electricitat en els quals el públic participa. També veuran la famosa 'Bobina de Tesla' i els seus raigs de més d'un metre.
El Teatre de la Ciència és un espai multidisciplinari on es posen en escena demostracions, xous i representacions científiques en directe. Un espai versàtil i innovador amb capacitat per a 130 espectadors on, a través d'un format “teatralitzat”, es pretén acostar la ciència des de la diversió i el rigor.

Campanes que sonen sense tocar-les, ciris que s'apaguen amb una vareta metàl·lica sense necessitat de bufar, anells saltarines, arcs elèctrics que solquen l'espai, o tubs de neó que s'encenen en tocar els seus extrems, són algunes de les experiències que ens posen literalment els pèls de punta en l'espectacle “Alt voltatge” que forma part del Teatre de la Ciència. Un altre dels instruments més cridaners és la Bobina de Tesla, un transformador amb efectes espectaculars, com els raigs que produeix de més d'un metre.

L'aforament actual del Teatre de la Ciència, en compliment de les normes de seguretat, és de 26 persones.

Pujar