elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Aprovada la vacuna Moderna per a adolescents de dotze a disset anys

Aprovada la vacuna Moderna per a adolescents de dotze a disset anys
  • Aquesta vacuna se suma com a apta per a aquest rang d'edat al costat de Pfizer, però aquesta última solo per a joves d'entre dotze i quinze anys

L'Agència Europea del Medicament ha aprovat avui, 23 de juliol, la vacunació dels adolescents d'entre dotze i disset amb Moderna. La vacuna britànica se suma com a apta per a aquest rang d'edat com ja va ser admesa Pfizer el mes de maig passat per als adolescents d'entre 12 i 15 anys. Per això, és el segon fàrmac contra el covid-19 autoritzat per a aquesta franja d'edat d'adolescents aprovat en els 27 països de la Unió Europea.

Els estudis clínics realitzats sobre aquesta vacuna en aqueixa franja d'edat han sigut validats pels científics experts de l'agència realitzats a més de tres mil persones d'entre 12 i 17 anys. A més, indiquen que l'efectivitat i la seguretat d'aquesta vacuna en aquest rang d'edat són comparables a la dels adults.

Això genera una llum d'esperança davant la immunització de tots els col·lectius per a poder fer front al covid-19 i a la seua variant Delta, una de les més contagioses.

Les vacunes d'Astrazeneca i Johnson & Johnson encara estan sent examinades per a determinar si poden servir o no per a aquest col·lectiu tan jove.

El passat 7 de juny, Moderna presente a l'Agència Europea del Medicament aquesta sol·licitud per a poder comercialitzar la seua vacuna entre els adolescents, ja que després de l'estudi a 3.732 persones d'entre dotze a disset anys es mostrava efectiva.

A partir de la setmana que ve comença la vacunació per als menors de 30 anys, la franja d'edat que més contagis s'estan registrant.

Pujar