elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Amancio Ortega dóna a la sanitat valenciana un aparell d'última tecnologia contra el càncer

Amancio Ortega dóna a la sanitat valenciana un aparell d'última tecnologia contra el càncer
  • L'equip s'instal·larà a l'hospital La Fe i donarà servei a les tres províncies i als territoris limítrofs

MÉS FOTOS
Amancio Ortega dóna a la sanitat valenciana un aparell d'última tecnologia contra el càncer - (foto 2)

La Comunitat Valenciana rebrà un dels 10 equips de protonterapia per tractar pacients oncològics que la Fundació Amancio Otega Gaona ha donat al Ministeri de Sanitat.

L'equip, d'alta precisió i última generació, s'instal·larà a l'hospital La Fe de València i "donarà servei als pacients de la xarxa pública de tota la Comunitat Valenciana a més d'altres territoris limítrofs", com ha anunciat la consellera de Sanitat, Ana Barceló, que ha agraït la donació.

Serà el primer equip de protonterapia de la xarxa pública valenciana. De fet, a hores d'ara el Sistema Nacional de Salut no compta amb cap equip de protonoterapia i a tot Espanya només hi ha dos a la sanitat privada.

D'acord al conveni anunciat ahir pel Ministeri de Sanitat i la Fundació Amancio Orterga, el cost màxim dels deu equips és de 280 milions d'euros. El cost estimat de cada equip equival a entre set i nou centres de salut de mida ordinari.

La protonterapia és una modalitat especial de radioteràpia que empra protons en lloc de raigs X (electrons), el que permet un alliberament més localitzada de la radiació, una millor distribució de la dosi i menor irradiació de teixit sa circumdant. Això el fa especialment indicat per a pacients amb llarga supervivència i, especialment, en població pediàtrica.

Aquesta tècnica està indicada per tumors oculars, espinals, de la base del crani i alguns cerebrals.

Pujar