4 d’agost de 2020 4/8/20

Turisme anuncia la incorporació de tres noves rutes a l’aplicació Play Altea dedicades a la serra de Bèrnia, l’art i Altea la Vella

Turisme anuncia la incorporació de tres noves rutes a l’aplicació Play Altea dedicades a la serra de Bèrnia, l’art i Altea la Vella - (foto 1)

  La regidora de Turisme, Xelo Gonzàlez, ha anunciat la incorporació de tres noves rutes a l’aplicació mòbil Play Altea: la ruta de la serra de Bèrnia, Altea i l’art i la ruta d’Altea la Vella. ‘’D’esta manera, -assenyalava l’edil- s’amplia l’oferta cultural i turística d’Altea amb més informació del nostre patrimoni material i immaterial’’.

  Xelo Gonzàlez ha detallat cadascuna de les noves rutes. ‘’La ‘Ruta de la serra de Bèrnia’, desenvolupada per Kiko Jorro i Toni Mulet, és un recorregut on es poden observar i apreciar tots els valors naturals, històrics i etnogràfics que podem trobar a la serra de Bèrnia. ‘Altea i l’Art’, d’Isabel Martínez, recorre els carrers del nucli antic d’Altea a través de l’obra, els estudis i les galeries dels artistes i artesans que allí vivien. Finalment, amb la ‘Ruta d’Altea la Vella’, d’Alejandro Llinares, recorre la història d’este indret qualificat com a d’alt valor històric, arqueològic i paisatgístic, situat en les faldes de la Serra de Bèrnia’’.

  PlayAltea és una aplicació de turisme intel·ligent on l’usuari pot descobrir, mitjançant rutes en format d’audioguia, part de la història i cultura d’Altea, a través de continguts desenvolupats per experts i estudiosos de cadascuna de les rutes descrites. L’Ajuntament d’Altea ha apostat per incorporar a la seua oferta turística esta aplicació gestionada per PlayGuía, ferramenta desenvolupada per Carrascastudio, estudi alteà de disseny i desenvolupament web. Este projecte ha sigut guardonat a la 1a Fase de l’Esprint de 2019 de la UMH o el Primer Premi a Altea Emprende, del mateix any.

  PlayAltea comptava fins avui, i de manera permanent, amb 6 rutes, 42 punts d’interés i 70 àudios. ‘’Altea, la casa de la mar’’, la ruta per celebrar l’any Carmelina Sánchez-Cutillas, que recorre Altea a través de fragments narrats de Matèria de Bretanya.

  ‘’400 anys d’Història d’Altea’’, de Pedro Jaime Zaragozí, on l’usuari retrocedeix en el temps fins a l’Edat Mitjana per recórrer els carrers que han sigut escenari dels últims quatre segles de la història d’Altea.

  ‘’El Camí reial’’, de Juan Vicente Martín Devesa, dóna a conèixer la singularitat de l’aflorament volcànic de Cap Negret o els búnquers de la Guerra Civil que transcorre per l’antic camí reial de la mar.

  ‘’Altea la Vella, els orígens’’, de Juan Vicente Martín Devesa, connecta amb Altea la Vella pel camí Fondo i torna cap al riu Algar per la històrica partida de Sogai.

  ‘’Riu Algar, fauna i flora’’, de Toni Mulet, fa un recorregut pel patrimoni etnogràfic i històric, fruit del tràfec de cultures, així com el fort interès de la zona per a les aus a causa de la seua riquesa natural.

  Finalment, ‘’Altea, raval mariner’’, de Miguel del Rey Aynat, recorre un dels ravals fora murs més populars del poble per la seua importància demogràfica i econòmica durant el segle XVIII.

  PlayAltea està disponible en 3 idiomes (valencià, castellà i anglès) i es pot descarregar, de manera gratuïta, tant a GooglePlay com a AppStore. 

  Pujar