elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Alumnes i professors de l'IES Bellaguarda viatgen a Bèlgica en el marc del programa “Escoles Ambaixadores del Parlament Europeu”

Alumnes i professors de l'IES Bellaguarda viatgen a Bèlgica en el marc del programa “Escoles Ambaixadores del Parlament Europeu”
  MÉS FOTOS
  Alumnes i professors de l'IES Bellaguarda viatgen a Bèlgica en el marc del programa “Escoles Ambaixadores del Parlament Europeu” - (foto 2)

  Entre els dies 21 i 27 d'abril, una representació de l'Institut d'Educació Secundària Bellaguarda s'ha desplaçat fins a la ciutat belga de Geel per participar, juntament amb altres escoles, en una trobada del projecte “Escoles Ambaixadores del Parlament Europeu”.

  Un total de 20 alumnes i 2 professors de la nostra localitat van conviure amb els amfitrions i amb estudiants procedents de centres educatius de Canàries, Santiago de Compostel·la, Foggia, Itàlia i Pazin, Croàcia.

  El Sint Dimpna College Geel, col·legi on en esta ocasió es desenvolupa el projecte, celebra estos dies la “Setmana Europea”, en què famílies del municipi acullen alumnes procedents dels centres anteriorment assenyalats; com ja feren famílies alteanes el mes de setembre passat, rebent i allotjant joves belgues.

  Entre les activitats realitzades cal destacar la visita a Brussel·les i al Parlament Europeu, on els Juniors de l'IES Bellaguarda van poder conèixer de primera mà les institucions de la Unió Europea. Este projecte està resultant, segons el parer dels professors del centre educatiu alteà, una eina magnífica per acostar estes institucions als adolescents i transmetre els valors fonamentals que promou Europa.

  N'és una prova la celebració del Dia d'Europa el 9 de maig a la Plaça de José María Planelles, l'organització de la qual es duia a terme mitjançant la col·laboració entre l'Ajuntament i l'IES Bellaguarda. Els alumnes del centre han tingut un paper protagonista en els actes programats per a este esdeveniment, i els estudiants de música són els encarregats d'interpretar l'Himne d'Europa.

  A més, s'oferia una exposició sobre els diferents països que conformen la Unió Europea, i professors i alumnes han compartit a Radio Altea les seues experiències participant en diferents projectes europeus.

  Pujar