elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Arriben les microrutas temàtiques pels llocs més emblemàtics d'Altea

Arriben les microrutas temàtiques pels llocs més emblemàtics d'Altea
  • El municipi realitzarà nombroses activitats com a rutes, una yincana en el barri antic i una visita guiada a la llum de la lluna el mes de juliol

Amb l'arribada del bon temps i la temporada estival, l'edil de Turisme d'Altea, Xelo González, ha donat a conèixer les activitats dirigides als visitants durant el mes de juliol. La programació està composta per rutes temàtiques que “permetran al turista conèixer Altea des de diferents perspectives”, comenta.

Com a activitat destacada, el dissabte 17 de juliol està organitzada una yincana pel barri antic. Des de les 11 hores a Palau Altea, els participants, per mitjà d'un roadbook, cercaran edificis, carrers emblemàtics, detalls que vinculen Altea amb autors de diferents èpoques, flora o monuments.

A més, coincidint amb la nit de lluna plena, a les 23 hores del dissabte 24 de juliol eixirà des de la porta de l'església de La nostra Senyora del Consol una visita guiada a la llum de la lluna que narrarà històries i llegendes de l'antiga vila.

El programa d'activitats també inclou les tradicionals microrutas temàtiques guiades amb eixida a les 19 hores. La primera d'elles la “Ruta 4 Miradors” serà divendres 2 de juliol. L'inici serà en Tourist Info Altea i, després d'una breu introducció en el passeig marítim, el recorregut portarà a través dels carrers més emblemàtics del barri mariner, on admirar la bellesa dels seus racons secrets, l'entramat dels seus carrers i els diferents elements urbans que la caracteritzen. En aquesta singular ruta es visitaran els quatre miradors que hi ha en el barri antic d'Altea: Cronistes d'Espanya, Plaza Francesc Martínez i Martínez, Glorieta de l'Aragonès i Sant Pau. Aquesta ruta també es realitzarà el 24 de juliol.

Per al 3 de juliol està programada la “Ruta Marinera” amb eixida des de Tourist Info Altea. Recorregut a través del barri mariner on descobrir la bellesa dels seus racons més secrets, l'entramat dels seus carrers i els diferents elements urbans que la caracteritzen. L'objectiu és arribar a la Plaça de Carmelina Sánchez-Cutillas; després d'admirar les vistes del mirador amb el nom del seu avi, farem un alt per a conèixer la Casa Cervantes fins a acabar en la Plaça de l'Església.

El 9 de juliol es realitzarà la “Ruta Camí del Peix” amb eixida des de Tourist Info Altea. A través del barri mariner es recrearà l'antiga ruta que havien de fer els mariners per a vendre el seu peix en el mercat, situat en la Plaça del Portal Vell.

La següent serà la “Ruta Orígens” el dissabte 10 de juliol amb eixida des de Tourist Info Altea. Recorregut a través del barri mariner fins a l'Església de San Francisco, passejant pels racons ocults del Barri de Bellaguarda i Plaça de la Cantereria. La ruta acabarà en la Plaça de l'Església. També es realitzarà el 31 de juliol.

La “Ruta Va riure Algar” és d'interpretació botànica amb recorregut circular, on descobrir la importància del riu, lloc estratègic triat per les antigues civilitzacions per a impulsar els cultius. Un agradable passeig per a conèixer la riquesa i varietat d'aquest paratge natural. Es farà el 16 de juliol i l'eixida serà des de l'aparcament del va riure Algar del municipi.

El divendres 23 de juliol es realitzarà la “Ruta Altea la Vella”. Un recorregut a través de la història d'Altea la Vella, on descobrir l'entramat dels seus carrers i els diferents elements urbans que la caracteritzen, la seua església, els seus racons pintorescos, les seues festes, els seus costums i les vistes de la Bernia des del mirador del Calvari. L'eixida serà al carrer Capellà Llinares (aparcament Altea la Vella).

Quasi com a colofó, el 30 de juliol està programada la “Ruta L'horta alteana” amb eixida des de la plaça de l'ajuntament. És una ruta d'interpretació botànica que combina alguns elements històrics relacionats amb l'evolució de la zona rural. El recorregut inclou les partides l'Horta i el Barranquet, on se situen les dues ermites de la zona i l'imponent Pí del Senyoret, arbre monumental de més de 250 anys.

Pujar