elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Altea recull el premi Bon Govern a la Gestió de Projectes i Fons Europeus de la FVMP

Altea recull el premi Bon Govern a la Gestió de Projectes i Fons Europeus de la FVMP
  MÉS FOTOS
  Altea recull el premi Bon Govern a la Gestió de Projectes i Fons Europeus de la FVMP - (foto 2)

  La regidora de Participació Ciutadana i Projectes Europeus, Maria A. Laviós, recollia divendres passat el premi Bon Govern a la categoria de Gestió de Projectes i Fons Europeus pel Panell del Voluntariat, atorgat per la Federació Valenciana de Municipis i Províncies.

  Com ha recordat Maria A. Laviós, "des EuroAltea es va enviar la candidatura per l'adhesió a el programa Urbact Ciutats Voluntàries, mitjançant el qual s'ha desenvolupat el Panell del Voluntariat a la localitat". "Dins d'este projecte es treballen cinc eixos transversals: la governança participativa, l'augment de la intergeneracionalitat de persones joves amb gent gran, la mobilització de joves voluntaris, treballar la ciutadania corporativa i la iniciativa d'emprenedora social per combatre la desocupació", ha detallat l'edil. És important recalcar que dins del Panell de l'Voluntariat treballem tant la part política com la tècnica i la social, representada per les associacions que estan dins del nostre projecte, Corazón Expres, Creu Roja d'Altea i De Amicitia.

  Els Premis Bon Govern són guardons dirigits a bones pràctiques municipals i que tenen com a objectiu prioritari promoure la qualitat de les polítiques públiques a escala local. Segons la FVMP, "és una mostra del compromís del municipalisme valencià a fins d'aconseguir governs locals responsables, oberts i eficaços i adequats a les necessitats socials".

  El passat mes de març es coneixia el guardó concedit al municipi d'Altea i el lliurament oficial del premi tenia lloc el divendres 30 d'abril en una gala presencial celebrada al Centre Cultural del Carme de València.

  A l'acte, que s'ha desenvolupat al Centre del Carme Cultura Contemporània, han pogut assistir únicament representants dels ajuntaments premiats. A més, van comptar amb la presència del secretari autonòmic de Participació i Transparència, Antonio Llorente; el director general d'Administració Local, Toni Such; el director territorial de la Presidència de la Generalitat, Paco Molina; la vicepresidenta de la Diputació de València, Maria Josep Amigó; el vicepresident de la FVMP i alcalde d'Alzira, Diego Gómez i el secretari general de la FVMP, Vicent Gil.

  En esta IV edició s'han presentat un total de 73 candidatures.

  "Este premi és per a tots els alteans i alteanes que, juntament amb les associacions i l'Ajuntament, hem fet que en este temps de pandèmia la gent més vulnerable i més necessitada haja trobat ajuda. Gràcies a este projecte de l'Urbact, Ciutats Voluntàries, s'ha pogut donar una resposta ràpida i eficaç gràcies a la feina feta en equip. I quan parle d'equip no només em referisc a l'Ajuntament i associacions que estan immerses en el projecte, sinó també a moltes altres com Protecció Civil o Càritas i nombroses empreses alteanes. Tots hem unit esforços per una mateixa fi, arribar a tota aquella gent que ho està passant malament". Conclou Laviós.

  Pujar