elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

A partir de dilluns es podran adquirir els tiquets per al "Sopar popular de les Calderes Solidari" de les Festes Patronals d'Almenara

A partir de dilluns es podran adquirir els tiquets per al "Sopar popular de les Calderes Solidari" de les Festes Patronals d'Almenara
  • A més enguany també s'haurà de realitzar la reserva de taules i cadires, ja que l'ajuntament serà qui les munte i les prepare

A partir del pròxim dilluns a l'Ajuntament d'Almenara ja es podran adquirir els tiquets per al tradicional “Sopar popular de les Calderes” de les festes patronals 2023 que se celebrarà el dijous 28 de setembre. Enguany, l'euro solidari que costa cada plaça estarà destinat a l'Associació Espanyola Síndrome de Pallister-Killian (PKSE).

Com a novetat, a més de la recollida dels tiquets per a les places, també haurà de fer-se la inscripció i reserva de taules i cadires per a aquest sopar, ja que enguany serà l'ajuntament qui s'encarregue de muntar tant les taules com les cadires, quedant els espais definits per a cada grup per endavant. Així, cada grup no haurà d'anar a recollir les cadires i buscar espai.

SÍNDROME DE PALLISTER-KILLIAN

Segons ha explicat l'alcaldessa d'Almenara, la decisió de destinar l'euro solidari per plaça a l'Associació Espanyola de la Síndrome Pallister-Killian es va prendre el mes de març passat quan vam conéixer que en la localitat hi havia una xiqueta de 3 anys, Sayen, que pateix aquesta malaltia rara, per la qual cosa “vam parlar amb la família, i vam proposar que enguany es destinaren a la lluita contra aquesta malaltia els donatius del sopar de calderes amb l'objectiu de visibilitzar aquesta síndrome i oferir la col·laboració i suport del poble d'Almenara”.

La malaltia de la Síndrome Pallister-Killian és causada per una tetrasomia al braç curt del cromosoma 12, cosa que significa un trastorn del desenvolupament dels xiquets i xiquetes, que es reflecteix en moltes parts del cos i es nota a la vista en cara i cos. Una persona amb Pallister-Killian s'enfronta a discapacitat intel·lectual de severa a profunda, problemes de visió, sordesa i dificultats per a pràcticament qualsevol activitat física, per la qual cosa requereix d'atenció constant. Actualment hi ha al voltant de 500 persones amb Pallister-Killian a Espanya, i actualment no existeix un tractament específic.

En aquest sentit, assenyalar que l'any passat, 2022, es va destinar el recaptat a la Federació de Salut Mental de la Comunitat Valenciana, mentre que el sopar de 2019 es va destinar a Aspanion, xiquets amb càncer. Cal recordar que en 2020 i 2021 no es va celebrar el sopar per la pandèmia.

Pujar