20 de gener de 2021 20/1/21

La bandera blava llueix per quinzé any a la Platja Casablanca d'Almenara

La bandera blava llueix per quinzé any a la Platja Casablanca d'Almenara - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  La bandera blava llueix per quinzé any a la Platja Casablanca d'Almenara - (foto 2)
  La bandera blava llueix per quinzé any a la Platja Casablanca d'Almenara - (foto 3)
  La bandera blava llueix per quinzé any a la Platja Casablanca d'Almenara - (foto 4)
  La bandera blava llueix per quinzé any a la Platja Casablanca d'Almenara - (foto 5)

  Per quinzena vegada consecutiva la bandera blava llueix ja a la Platja Casablanca d'Almenara després de ser guardonada un any més des d’ADEAC per la qualitat de les seues aigües, accessos, condicions ambientals i els serveis que ofereix, cosa que succeeix des de 2004. Enguany la hissada ha sigut especial, ja que l'han protagonitzada la xiqueta i els dos xiquets sahrauís que estaran aquest estiu a Almenara dins del programa “Vacances en Paz” en el que  participa l'associació local BucràAlmenara.

  A través d'aquest programa les famílies acullen durant juliol i agost a xiquets i xiquetes sahrauís que es troben en els campaments de refugiats de Tinduf. Allí durant l'estiu s'aconsegueixen temperatures superiors als 50 graus, qüestió que se li suma a les males condicions d'aquests campaments, infraestructures, habitatges, salubritat i qualitat de vida. Per això, BucràAlmenara un any més participa en aquest programa a través de famílies acollidores que cuiden dels xiquets i xiquetes durant juliol i agost. A més formen part d'uns altres dels programes vinculats a l'ajuda del poble Sahrauí així com participen també de la caravana d'aliments anual.

  L'alcaldessa d'Almenara Estíbaliz Pérez, ha destacat d'una banda la tasca social de BucràAlmenara que “hem volgut reconéixer en aquest acte d'hissada de la bandera blava”  que “aconseguirem per primera vegada fa quinze anys per a la Platja Casablanca i que l'hem vinguda revalidant exercici rere exercici i que ja llueix en el nostre passeig marítim”.  Recordar a més, també es revalida el distintiu de Sendera Blava per a la ruta Casablanca 6.000 passos, un guardó que es va obtindre per primera vegada l'any 2013 i que s'ha revalidat en els últims sis exercicis.

  En l'acte, a més de l'alcaldessa i els xiquets, al costat de les seues famílies acollidores, han estat presentes membres de la directiva de BucràAlmenara encapçalats per la seua presidenta, María Peña, així com també els edils de Turisme, Juan Cruces, i d'Urbanisme, Obres i Serveis, Lorenzo Vicent.

  Pujar