14 de juliol de 2020 14/7/20

Almenara s´adhereix a la campanya "Tortugues al Mediterrani" de la Fundació Oceanogràfic

Almenara s´adhereix a la campanya "Tortugues al Mediterrani" de la Fundació Oceanogràfic - (foto 1)
  • S'instal·laran panells al llarg de tot el passeig marítim informant que en cas de detectar la presència de tortugues, s'avise al 112

MÉS FOTOS
Almenara s´adhereix a la campanya "Tortugues al Mediterrani" de la Fundació Oceanogràfic - (foto 2)

L'Ajuntament d'Almenara s'ha adherit a la campanya “Tortugues al Mediterrani” promoguda per la Fundació Oceanogràfic i secundada per diversos consistoris al llarg de la Comunitat Valenciana. En la iniciativa també col·labora Creu Roja.

Segons ha explicat el regidor de Turisme i Medi Ambient, Juan Cruces, “l'objectiu de la campanya és sensibilitzar als usuaris de les platges de la presència de tortugues al Mediterrani, exemplars que cal cuidar i salvar, així com sensibilitzar a la gent perquè conega el mar i a poc a poc vagen cuidant-lo més”.  Per això “quan ens van plantejar l'adhesió a la campanya, no ho dubtem ni un minut”.

Juan Cruces ha assenyalat que “a través d'aquesta iniciativa, que compartim amb la Fundació Oceanogràfic, volem donar a conéixer que hi ha tortugues en el mar, i que si arriben a la línia de costa és que alguna cosa els passa, perquè poden estar malaltes, o bé pondran” pel que “a través de la cartelleria i panells informatius es consciencia i informa que en cas de veure o trobar un d'aquests animals cal telefonar al 112 perquè així s'active la Xarxa d’Encallaments” perquè “la gent no ha de portar-se les tortugues a casa, lloc on acaben morint i estant en males condicions, fora del seu espai i el seu entorn”.

Per a aquesta labor de conscienciació s'instal·laran al llarg de tot el Passeig Marítim d'Almenara sis panells informatius sobre aquest tema alertant de la possible presència de tortugues i de la necessitat de telefonar al 112 en cas que es vegen en les proximitats de la costa. Aquests panells informatius es podran veure entre la Gola de Queralt i la Gola de la Llosa, inici i fi del Passeig Marítim de la Platja Casablanca, així com també en el propi Ajuntament del municipi.

Pujar