25 d’octubre de 2020 25/10/20

Almenara llança una campanya de conscienciació per a fomentar la neteja de la localitat

Almenara llança una campanya de conscienciació per a fomentar la neteja de la localitat - (foto 1)
  • El lema és "Una Almenara neta no és la que més neteja, sinó la que menys embruta"

L'Ajuntament d'Almenara iniciarà en breu una campanya informativa i de conscienciació perquè la localitat estiga més neta. Sota el lema, "Una Almenara neta no és la que més neteja, sinó la que menys embruta" se vol promoure "el civisme i el respecte perquè tenir un municipi net és treball de tots" pel que "amb aquesta campanya cerquem el fomentar els hàbits de no embrutar, de dipositar cada residu en el seu lloc, perquè amb un xicotet gest de cada persona podem tenir un municipi molt més net" segons ha assenyalat la regidora de Sanitat i Salut Pública, Terebel Galiano. Per a açò s'han realitzat uns díptics així com uns cartells informatius que es repartiran i instal·laran en llocs visibles, tant del nucli urbà com també de la zona marítima de la localitat.

En els díptics es recorden normes bàsiques per a quatre apartats. El primer és el respecte de la via pública i els seus elements perquè "tenir el municipi net és cosa de tots" així es recorda que s'han d'arreplegar els excrements dels gossos, o que els papers i altres s'han de dipositar en les papereres habilitades i no tirar-les al sòl. Al mateix temps també es demanda el respecte cap al mobiliari urbà. En aquesta mateixa línia se suma el segon apartat, que és el relatiu a parcs i jardins on es recorden les normes bàsiques, així com la prohibició de l'accés dels gossos als mateixos, doncs "cuidar i respectar els parcs i jardins són elements claus per a mantenir una bona qualitat de vida en la localitat i afavorir el benestar de les persones".

Els altres dos apartats tenen a veure amb el tema dels residus i el reciclatge. Així en el tercer es recorda la necessitat de separar i reciclar el fem, així com que aquest ha de dipositar-se després de les 20 hores. Així es recorda els contenidors de vidre, envasos lleugers, matèria orgànica, oli usat i paper i cartó que es trobaran en la localitat. Finalment es recomana l'ús de l'ecoparc per a les restes de poda, obra o residus voluminosos.

Pujar