24 de gener de 2020 24/1/20

La Vila d’Almassora se submergeix hui en la Fira de Sant Andreu

  • La mostra medieval obri les seues portes fins diumenge

La Vila d'Almassora se submergeix aquesta vesprada en l'època medieval amb la celebració de la XIX Fira de Sant Andreu. Atraccions, mercat, joglars i recreacions d'oficis prenen durant tot el cap de setmana el barri antic de la localitat per a celebrar la festivitat de Sant Andreu

Tal com ha assenyalat el regidor de Cultura, Javier Mollá, la mostra torna a portar fins al cor d'Almassora una nodrida representació de productes per a atraure a veïns i visitants fins al migdia del diumenge. Una de les peculiaritats d'aquesta edició és l'espectacularitat del recorregut, que inclou atraccions infantils sostenibles, cercaviles amb dracs gegants, un tren de fusta i un carruatge amb cavalls.

Els qui s'acosten fins a la mostra durant aquests tres dies podran gaudir també dels llocs preparats per associacions i grups locals, a més del recinte de falconeria i un taller de màscares en la plaça de l'Església, mentre que el carrer Sant Joaquim tornarà a acollir tallers d'oficis medievals. El recinte inclou també jocs gegants al carrer Sant Joaquim i una zona reservada a granja en la plaça Major.

Per a les persones que busquen fer les seues compres nadalenques en la Fira de Sant Andreu, Mollá ha recordat que el mercat inclou dolços, herbolaris, fleca, cosmètica natural i olis essencials, joguets de fusta, bijuteria, samarretes i complements, minerals, encens, productes per a bebés i marroquineria.

En la inauguració de la mostra estarà present, a més de les autoritats locals, la reina de les festes, Nuria Alcalde Vedrí, i les dames de la seua cort d'honor, Núria Dealbert Lafuente i Mar Rouco Cantavella. Juntes recorreran l'itinerari en un passeig replet de figurants per a rebre als primers veïns que s'acosten fins a la fira medieval.

Al acabar el dia, la plaça de l'Església acollirà l'espectacle de falconeria d'Águilas del Sol i la música medieval ‘prendrà’ el recinte al costat d'un espectacle de foc i punyals. A més, una vegada més, Tambors de Passió estaran presents demà, coincidint amb la festivitat de Sant Andreu, en la desfilada nocturna que compartiran amb l'Orde dels Cavallers dels Camins del Cid. El tancament del mercat a les 22.30 hores donarà pas el diumenge a l'última jornada de la fira amb noves atraccions infantils, una partida de pilota valenciana al carrer Sant Cristòfol i cercaviles medievals.

ocultar
La Vila d’Almassora se submergeix hui en la Fira de Sant Andreu
Pujar