21 de setembre de 2020 21/9/20

El VIII Mercat de la Taronja obri per a activar la compra directa de cítrics d’Almassora

El VIII Mercat de la Taronja obri per a activar la compra directa de cítrics d’Almassora - (foto 1)
  • Poden participar agricultors de la localitat o amb cultius en el terme municipal

El VIII Mercat de la Taronja d'Almassora ha obert les seues portes aquest matí a Almassora per a donar suport a la compra sense intermediaris de cítrics locals. L'alcaldessa, Merche Galí, i el president i la directora de la cooperativa agrícola San José, Miguel Serra i Carmina Jorques, respectivament, han acudit al costat d'altres representants municipals a aquesta primera jornada en suport a l'agricultura de la terra.

La cita es repetirà cada diumenge, de 10.00 a 13.00 hores, en la plaça d'Espanya fins al final de la temporada amb l'objectiu que els llauradors d'Almassora o persones que tinguen terres de cultiu en el terme municipal disposen d'una oportunitat per a posar a la venda les seues collites.

La directora de la cooperativa ha recordat que les persones que s'acosten fins a aquest Mercat de la Taronja s'asseguren d'estar comprant a preus justos unes taronges agafades de l'arbre en el mateix matí o en la vesprada anterior. Tots els productes estan lliures de plagues i compleixen els estàndards comercials de qualitat amb l'afegit que no existeixen intermediaris entre el productor i el consumidor.

Entre les particularitats d'aquest mercat destaca que les varietats que es posen a la venda són diferents a mesura que avança la campanya citrícola, de manera que les persones que compren les taronges en aquest mercat a l'aire lliure tenen a la seua disposició els productes de temporada. És una de les premisses que segueix l'organització per a fomentar l'alimentació saludable.

Al mateix temps que el Mercat de la Taronja obri les seues portes, Almassora esprem el primer cap de setmana de les IV Jornades gastronòmiques de l’arròs i la taronja. Cinc restaurants de la localitat ofereixen menús de 20 i 28 euros en els quals la taronja és ingredient principal. Inclouen tres entrants, un plat principal, postres, café i beguda. A més, l'organització sorteja diversos sopars entre els participants.

Pujar