elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano
SUCCESSOS ALMASSORA

VIDEO | Nou colp contra la droga a Almassora: sorprenent troballa de 561 quilos de cocaïna en una empresa

Nou colp contra la droga a Almassora: sorprenent troballa de 561 quilos de cocaïna en una empresa
Nou colp contra la droga a Almassora: sorprenent troballa de 561 quilos de cocaïna en una empresa
  • La droga s'ocultava a l'interior de sis cilindres metàl·lics de grans dimensions, entre milers de quilos de ferralla

La Policia Nacional, en una operació conjunta amb funcionaris de Duanes de l'Agència Tributària, ha intervingut a Almassora 561 quilos de cocaïna procedents de Panamà que van ser introduïts a Espanya pel port de València, i ha detingut a quatre suposats narcotraficants.

Estos fets es produeixen poc després de la recent notícia que avançàvem en elperiodic.com d'una persecució a uns traficants des d'Almassora fins a València, el segon succés relacionat en la localitat en pocs dies de diferència.

La droga s'ocultava a l'interior de sis cilindres metàl·lics de grans dimensions, entre milers de quilos de ferralla, ha informat la Policia Nacional. En la mateixa operació s'han intervingut 23.315 euros en efectiu, un vehicle de gran cilindrada i eines emprades en l'extracció de la droga -com ara radials i 75 discos de tall-, entre altres efectes.

La investigació es va iniciar el mes d'octubre passat quan els agents van tindre coneixement de l'arribada de quatre contenidors sospitosos, al port de València, a bord d'un vaixell procedent de Panamà.

Els contenidors van arribar a Espanya com a ferralla a principis de novembre, amb adreça de lliurament en una empresa de desballestaments situada en el Polígon Industrial d'Almassora.

En una primera inspecció dels contenidors en el Port de València, els investigadors van detectar que entre la morralla de ferralla metàl·lica es trobaven sis grans cilindres metàl·lics aparentment massissos. Amb un pes de centenars de quilos, resultaven anòmals en relació amb la resta de mercaderia transportada (milers de quilos de ferralla).

Davant la dificultat de dur a terme una inspecció més exhaustiva de la mercaderia –a causa de les grans dimensions i pesatge dels cilindres sospitosos-, els agents van realitzar un seguiment dels mateixos amb l'objectiu d'identificar als seus destinataris i confirmar si portaven substancia estupefaent.

Una vegada que els contenidors van eixir del Port de València van ser traslladats fins a una nau, pertanyent a una empresa de desballestaments, situada en el Polígon Industrial d'Almassora. Allí, els agents van observar com el responsable de la mateixa -acompanyat d'altres dues persones- inspeccionava i controlava les operacions de descàrrega, al mateix temps que examinava la mercaderia, prestant especial atenció als sis cilindres metàl·lics.

D'altra banda, els agents van constatar la presència d'una quarta persona en la nau la missió de la qual seria la de dur a terme les operacions d'extracció de cocaïna de l'interior dels cilindres.

Finalment, els investigadors van irrompre en l'empresa i van realitzar una incisió amb una radial en un dels cilindres, confirmant que efectivament ocultava cocaïna en el seu interior. L'operació ha permés confiscar 561 paquets de cocaïna, d'un quilo cadascun, amb diferents logotips. En els registres realitzats en els domicilis de dos dels arrestats –situats a Madrid i València- els agents han localitzat més diners en efectiu i documentació relacionada amb els fets investigats.

Pujar