9 d’abril de 2020 9/4/20

El PP urgeix pagar als proveïdors i suspendre taxes a autònoms i comerciants

El PP urgeix pagar als proveïdors i suspendre taxes a autònoms i comerciants - (foto 1)
  • Tormo (PP) presenta un pla de xoc per a alleujar les pèrdues, retornar abonaments i preus públics per serveis suspesos i reforçar el programa “Menjar a Casa”

El Partit Popular d'Almassora ha presentat aquest matí una pla de xoc en la Junta de Portaveus que pretén atallar les pèrdues econòmiques provocades per la pandèmia del coronavirus. La iniciativa contempla una bateria d'accions “en un moment crític i complicat, com el que estem vivint, en el qual és una prioritat la salut de tots sense ignorar la crisi econòmica a la qual ens enfrontem”.

En aquest sentit, ha assenyalat María Tormo, portaveu del PP a Almassora, “és la nostra obligació preparar una sèrie de mesures que garantisquen el programa Menjar a Casa, i al seu torn, que frenen i continguen les pèrdues econòmiques que comerciants, autònoms i Pimes patiran com a conseqüència del tancament dels seus negocis”.

D'una banda, el PP planteja incrementar la partida destinada a un programa d'alimentació a domicili que reben ancians, “però en aquests moments ha d'atendre els menors que gaudien de beca de menjador per a garantir aquest menjar com a base d'alimentació diària”.

D'altra banda, el PP reclama el pagament immediat a proveïdors de les factures pendents. “És necessari pagar el que es deu perquè en aquests moments aquest sector professional és un dels més castigats per aquesta pandèmia”.

A aquesta mesura, suma el PP l'exempció del pagament de la llicència d'ocupació de via pública i el de recollida de residus que es mantindrà “durant el període de vigència de l'estat d'alarma”. Una injecció directa a les economies de comerciants, autònoms i Pymes que contempla una iniciativa que també atenga la població. Així, per als veïns el PP planteja retornar els abonaments públics d'instal·lacions esportives, el reembossament del percentatge de preus públics dels cursos culturals, formatius i socials, així com el reintegrament de la part percentual de l'abonament de transport a l'UJI.

Pujar