26 de maig de 2020 26/5/20

El PP urgeix ajudes per als autònoms després de dos mesos sense activitat i amb quotes

El PP urgeix ajudes per als autònoms després de dos mesos sense activitat i amb quotes - (foto 1)
  • El Grup Municipal defensa la línea de recolzar de forma directa a comerços i pimes amb els fons obtinguts de la suspensió de festes, renúncies i donacions

MÉS FOTOS
El PP urgeix ajudes per als autònoms després de dos mesos sense activitat i amb quotes - (foto 2)

El Grup Municipal del Partit Popular a Almassora ha tornat a posar de manifest la necessitat d'activar ja un pla d'ajudes a autònoms que després de quasi dos mesos de tancament d'activitats i pagament de quotes “estan al límit”. Així ho van exposar ahir els regidors del PP a Almassora en el si de la reunió mantinguda amb gestors de la localitat coincidint amb molts professionals.

“Estem en una situació límit que exigeix dels qui governen accions eficaces i àgils”. Per aquest motiu, ha assenyalat la regidora del PP, Silvana Rovira, “hem presentat un pla de reactivació econòmica que pretén, precisament, atendre aqueixa crida d'auxili de desenes d'autònoms del nostre municipi”.

En la localitat operen 631 autònoms dels quals  “segurament molts no tornen a alçar la persiana del seu negoci”. Per aquest motiu, “urgeix que s'actue amb una injecció econòmica que siga capaç de donar oxigen als qui en aquests moments s'asfixien”. Perquè el Govern d'Espanya ha mantingut inalterable el cobrament de quotes, la Generalitat Valenciana ha activat ajudes que no han aconseguit a l'1% dels autònoms d'Almassora i l'Ajuntament d'Almassora “ha de ser capaç de donar l'alleujament que clamen els afectats”.

Des del PP, “tendim la mà al PSPV perquè habilite la partida econòmica que estime oportuna”, transferint fons de “les festes de maig que han quedat suspeses, les activitats culturals o programació que també s'ha vist anul·lada per la pandèmia, les renúncies de subvencions o les donacions anònimes per a habilitar aquestes accions”.

Una bateria de mesures que des del PP han concretat en un pla “detallat i concret” que “facilitem al PSPV durant la primera setmana del decret d'estat d'alarma per a sumar esforços en favor de la nostra població. Desitgem que com més prompte millor s'activen perquè serà de gran alleujament per als qui només tramiten pagaments sense facturar un sol euro d'ingrés”.

Pujar