4 d’abril de 2020 4/4/20

Tots els col·legis d’Almassora votaran si apliquen la jornada continua

Tots els col·legis d’Almassora votaran si apliquen la jornada continua - (foto 1)
  • Les AMPA organitzen una xarrada per a valorar pros i contres de cada horari

La Conselleria d'Educació ha informat favorablement la sol·licitud de votacions per a decidir el futur de la jornada escolar en els sis col·legis públics d'Almassora. Tots els centres han rebut una carta del departament autonòmic que comunica el seu vistiplau al projecte presentat per a concórrer al procés electoral que tindrà lloc dimarts 4 d'abril en els propis col·legis.

Al fil d'aquesta qüestió, la coordinadora d'AMPA d'Almassora, presidida per José Zurita, ha organitzat una xarrada dissabte que ve en la qual participaran reconeguts professionals que estan a favor i en contra de la jornada contínua. L'organització entén que la taula redona servirà per a exposar tots els arguments que han de valorar les famílies abans de recolzar qualsevol de les dues opcions.

La jornada de debat, que arrancarà a les 9.15 en l'auditori Els Boqueres sota el títol “Quina escola volem?”, comptarà amb psicòlegs, nutricionistes, un representant del STEPV, l'AMPA del col·legi Santa Águeda de Benicàssim i una mestra del centre Marquès de Benicarló. Les exposicions es desenvoluparan en torns de 20 minuts després de l'obertura de portes i el cafè de benvinguda per a començar un matí de debat.

La regidora d'Educació d'Almassora, María José Tormo, ha confirmat la seua assistència a aquesta jornada, que tindrà lloc al matí en l'edifici Els Boqueres. L'edil ha insistit que la voluntat del consistori és “mantenir-se neutral en un procés en el qual el més important és el benestar de l'alumnat, per la qual cosa són les famílies els qui hagen de reflexionar sobre l'horari més adequat per al seu rendiment escolar”.

El departament d'Educació ja va traslladar al Consell Escolar Municipal la seua intenció de col·laborar amb els col·legis amb monitors en cas que resulte majoritària l'opció de la jornada contínua. No obstant açò, “vam mostrar la mateixa predisposició al fet que els horaris es mantinguen com fins avui si les famílies consideren que són més adequats per al rendiment escolar de l'alumnat”.

La consulta a les famílies tindrà lloc el 4 d'abril. Perquè la votació es decante a favor de la jornada contínua, un 55% dels vots de tot el cens de pares haurà de triar aqueixa opció. Cal recordar que els únics que no podran manifestar la seua preferència seran els familiars dels alumnes de sisè curs de Primària perquè els estudiants acaben la seua etapa en el col·legi i no es veuran afectats per la decisió de la comunitat educativa per al pròxim curs. La consulta estarà oberta a la resta de cursos d'Infantil i Primària sense excepcions.

Pujar