29 de novembre de 2020 29/11/20

Les sinistralitat viària baixa a Almassora malgrat l'increment de les matriculacions

Les sinistralitat viària baixa a Almassora malgrat l'increment de les matriculacions - (foto 1)

  La taxa de sinistralitat s'ha reduït un 0.01% a Almassora durant l'últim any. Així ho recull la memòria de la Policia Local sobre l'exercici de 2018, un informe que també reflecteix que el número de vehicle en la població s'ha vist incrementat amb 673 noves matriculacions.

  Tal com ha detallat el comissari cap, Roberto Verdoy, "només s'han produït una dotzena més d'accidents que en 2017, una xifra baixa si tenim en compte l'increment del trànsit generat pel creixement del parc mòbil i que molts dels incidents es deriven de l'activitat industrial i els vehicles implicats no estan registrats en el municipi". D'aquesta manera, el total d'intervencions dels agents s'ha situat en 256, de les quals 64 han sigut incidents que han requerit de l'obertura d'un atestat i 192 han sigut incidents menors.

  El cap policial ha explicat que les campanyes informatives i de control que duu a terme la Policia Local d'Almassora han servit per a reduir les xifres d'accidents i també per a detectar amb major freqüència els delictes contra la seguretat viària, com la conducció sota la influència de l'alcohol o l'excés de velocitat. En aquest sentit el cos local ha formalitzat 2.259 sancions relacionades amb la mobilitat, "una de les taxes més baixes dels municipis de les comarques de la Plana", en paraules de Verdoy.

  També resulta destacable en matèria de prevenció i conscienciació la labor educativa que realitza el cos policial amb l'alumnat de primària i secundària de la localitat. Més de 2.000 menors han passat pel Parc d'Educació Viària de Boqueres, una campanya a la qual enguany s'ha sumat també el centre d'FP Cervantes. Els agents que imparteixen aquestes classes s'han especialitzat a través de l'Institut Valencià de Seguretat Pública (IVASPE) i la formació ha millorat en l'últim exercici amb l'adquisició de materials com dues pissarres i una pantalla per a la projecció de continguts.

  Aquestes dades formen part del balanç elaborat per la Policia Local d'Almassora respecte a l'exercici de 2018, presentat per Verdoy i el regidor de Seguretat Ciutadana, Roger Beltrán, a principis d'aquesta setmana. L'informe recull aspectes com la caiguda de quasi el 40% de les queixes per molèsties ocasionades per colles i casals, de les qual els agents van atendre prop d'un centenar menys que l'any anterior. El cos local també ha confirmat l'increment dels controls als establiments públics (22,22%), vinculat a la crescuda de molèsties ocasionades per aquest tipus de locals, les quals han passat de 84 a 123. Han pujat lleugerament també (un 2,77%) els requeriments per guals o invasió de zones de càrrega i descàrrega, que s'han situat en 259.

  Pujar