25 de setembre de 2020 25/9/20

El SIAC obrirà dues vesprades entre setmana per a millorar l'atenció al públic

El SIAC obrirà dues vesprades entre setmana per a millorar l'atenció al públic - (foto 1)
  • Una enquesta ciutadana determina el canvi de l'horari de l'oficina

El Servei d'Informació i Atenció Ciutadana (SIAC) de l'Ajuntament d'Almassora obrirà dues vesprades entre setmana, les dels dimarts i dijous, per a millorar el servei al públic, tal com han sol·licitat els propis veïns a través d'una enquesta realitzada en paper, pàgina web i aplicació per a telèfons mòbils.

D'aquesta forma, les vesprades dels dimarts i dijous el SIAC estarà obert entre les 15.30 i les 19 hores perquè els veïns que als matins no poden acudir a realitzar tràmits administratius disposen també d'un horari vespertí. “Han sigut els veïns, que al cap i a la fi són els usuaris del servei, els qui han preferit substituir l'obertura del SIAC els dissabtes al matí per una vesprada més entre setmana”, ha assenyalat la regidora de Participació Ciutadana, Merche Galí.

L'edil ha recordat que el SIAC obrirà les seues portes tots els dies a les 8.45 hores. Dilluns i dimecres tancarà a les 15.15 hores, mentre que dimarts i dijous interromprà l'atenció a les 14.15 hores per a reprendre l'activitat a les 15.30 hores. En el cas dels divendres, les finestretes estaran obertes al públic fins a les 15.30.

La consulta oberta als veicnos ha sigut determinant per a modificar un horari que, segons les dades arreplegades pel propi SIAC, amb prou faenes registrava activitat en els matins dels dissabtes. “Entenem que la votació majoritària a favor de canviar l'horari respon a la necessitat dels usuaris d'estendre el servei una vesprada més per a realitzar les seues gestions”, ha afegit Galí, que aquest matí es reunirà amb el personal del departament per a confirmar la nova disposició.

Respecte al procés de participació ciutadana, 57 persones van emplenar l'enquesta en persona en el propi SIAC, en la planta baixa del consistori. D'aquestes, 54 van votar a favor del canvi i tres ho van fer perquè es mantinguera l'horari. En el cas de pàgina web i APP, el servei ha comptabilitzat 91 vots, 60 dels quals advoquen per obrir dues vesprades entre setmana i 31 per deixar l'horari actual.

Pujar