elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El servei pioner de vigilància del Millars tanca la temporada estival sense accidents

El servei pioner de vigilància del Millars tanca la temporada estival sense accidents
  • La junta de govern del consorci, satisfeta pel resultat d’aquest reforç inèdit

El Consorci del Govern del Millars ha tancat la temporada de bany en el riu sense accidents de gravetat, segons figura en el balanç de l'empresa que ha passat aquest matí per la junta de govern de l'entitat. L'alcaldessa d'Almassora i presidenta del consorci, Merche Galí, ha exercit d'amfitriona en la trobada virtual que ha desgranat l'informe de la signatura especialitzada, un servei inèdit en el paratge fins a aquest estiu amb l'objectiu d'incrementar la seguretat.

“Entenem que els 8.349 euros que ha destinat el consorci a aquest efecte durant els mesos de juliol i agost han donat el seu resultat àmpliament i ara tanquem la temporada d'estiu sense accidents que lamentar en el llit del riu i després de conscienciar als banyistes de les restriccions i la normativa de la COVID-19”, segons Galí. L'empresa de seguretat també s'ha mostrat “molt satisfeta” pel resultat de la vigilància realitzada per primera vegada en sis punts de l'entorn natural del Millars al seu pas per Borriana, Vila-real i Almassora.

A més de mediar amb els banyistes per al desallotjament de les zones de bany potencialment perilloses, el servei complementari a la vigilància de la guarderia rural ha traslladat els corresponents informes als responsables de manteniment amb el comunicat d'incidències com a mobiliari trencat, paranys de pesca, esquers en l'aigua o enderrocs en el llit del paratge protegit per a la seua reposició i neteja.

“Mai havíem oferit aquest servei en el paratge i teníem els nostres dubtes sobre com d'efectiu seria i la veritat és que estem més que satisfets per la tranquil·litat amb què ha transcorregut l'estiu més incert pel que fa a l'ús del riu”, ha declarat la presidenta del consorci. Per això, Galí ha trasllat als seus companys la possibilitat de reactivar aquest servei en pròximes temporades de bany o, fins i tot, millorar-lo més enllà de les zones més susceptibles d'accidents.

Així, aquest primer contracte de vigilància privada ha permés alternar la supervisió dels trams més conflictius, com són el salt des de l'AP-7 al costat del molí Paquero, l'assut de Vila-real, el molí del Terradet de Vila-real, l'assut comunitari, les Reballadores d'Almassora i la platja de la Pola en el terme municipal de Borriana. En aquests punts, a més de convidar a desallotjar la ribera del riu, els operaris contractats han retirat botelles de plàstic i vidre, així com màscares abandonades en ple paratge natural.

Inversió en mobiliari i senyalística

En últim terme, la junta ha acordat realitzar una “important” inversió en la renovació de cartelleria i mobiliari, així com un major esforç en el manteniment de papereres i la neteja de mala herba i espècies invasores. No en va, la crescuda del riu i les fortes pluges registrades durant la primavera, coincidint amb el confinament, van danyar part dels elements de senyalització.

Pujar