27 de novembre de 2020 27/11/20

El servei de bany adaptat d'Almassora acompanya 16 usuaris en un mes

El servei de bany adaptat d'Almassora acompanya 16 usuaris en un mes - (foto 1)

  Un total de 16 persones amb mobilitat reduïda han fet ús del servei de bany adaptat durant el primer mes de vigència del contracte de socorrisme que inclou aquesta prestació. D'aquesta manera, els usuaris poden gaudir del bany en cadira amfibi, la qual utilitzen amb la supervisió de l'equip de socorrisme de la platja d'Almassora.

  Els vigilants estan a la disposició de la ciutadania per a aquest servei cada dimecres, divendres i dissabte, de 12.00 i les 14.00 hores i entre les 15.00 i les 17.00 hores, durant els mesos de juliol i agost. Com ha recordat l'edil de Platges i Turisme, Amaya Gómez, “hem ampliat l'assistència a un dia més que en els anys anteriors i hem habilitat l'horari de matí i de vesprada per cobrir tota la demanda, que ha anat creixent en popularitzar-se el servei”.

  Entre els usuaris habituals estan els residents del centre de la tercera edat d'Almassora, els qui acudeixen a la platja cada dimecres al matí acompanyats per personal de la residència i els qui també utilitzen el transport adaptat per desplaçar-se fins a la zona de Catalans. Precisament aquest estiu, el programa ‘Majors a la mar’ de la residència municipal compleix 15 anys.

  “Les característiques de la platja d'Almassora la converteixen en un lloc ideal per a les persones amb mobilitat reduïda, ja que el nostre litoral no està massificat i compta amb tots els serveis perquè puguen gaudir del bany”, ha apuntat la regidora de Platges i Turisme. No en va, la costa d'Almassora té vàries les pèrgoles perquè els banyistes amb cadira de rodes pugen tenir ombra i, aquest estiu, el departament que dirigeix Gómez ha perllongat en diversos punts de la zona nord de la platja el tram de passarel·la de fusta que dóna accés a la vora de la mar.

  Cal recordar que el servei de socorrisme está format per un equip de vuit socorristes titulats i estarà operatiu d'11.00 a 20.00 hores, de dilluns a diumenge, fins al proper 31 d'agost. A partir de l'1 i fins el 16 de setembre, la vigilància es realitzarà d'11.00 a 19.00 hores. El contracte subscrit pel consistori per a la totalitat de la temporada tenen un valor de 71.632 euros i inclou l'aportació de mitjans com a motos d'aigua, un desfribilador, ombrel·les, equips busseig i farmacioles de primers auxilis.

  Pujar