elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El servei de autobús urbà tindrà més parades i costarà 8.000 euros menys

El servei de autobús urbà tindrà més parades i costarà 8.000 euros menys

  La renovació del servei d'autobús urbà d'Almassora permetrà que el recorregut tinga dues parades més, que se situaran al costat de l'ambulatori del carrer Sant Pere i a la piscina municipal. La resolució de l'adjudicació del contracte aprovada per la mesa de contractació i formalitzada el passat 13 d'octubre estableix que el preu anual del servei serà de 66.000 euros, una quantitat 4.000 euros inferior a l'import màxim marcat pel plec de licitació.

  Així les coses, i atès que el contracte té una validesa de dos anys, l'equip de govern aconseguirà un estalvi per a les arques municipals de 8.000 euros. A aquest avantatge econòmic cal afegir aquell de la qual es beneficiaran a partir del pròxim 2 de novembre les famílies nombroses de categoria especial, les quals pagaran 0,25 euros pel transport en el nucli urbà i 0,70 pel bitllet ordinari a la platja.

  Precisament els recorreguts fins al districte marítim representen una altra de les novetats d'aquest contracte, ja que en època estival hi haurà dos serveis addicionals. D'aquesta manera, el consistori oferirà vuit trajectes diaris en el període de setembre a juny i quatre en juliol i agost. Els dissabtes l'autobús realitzarà cinc trajectes, els quals es reduiran a quatre en estiu.

  Pel que fa a l'autobús del nucli urbà, els serveis habituals de dilluns a divendres seran set entre setembre i juny i els mesos d'estiu realitzarà quatre recorreguts. El transport urbà també funcionarà els dissabtes al matí, amb dos serveis, i els festius, amb un únic recorregut a última hora de la vesprada.

  Cal destacar que l'Ajuntament d'Almassora manté oberta la possibilitat de modificar els horaris per a "adaptar-los a la demanda" o "respondre a necessitats puntuals per esdeveniments o dates assenyalades", ha explicat l'edil de Participació Ciutadana, Susanna Nicolau. "La rutes circulars del bus urbà i del de la platja permeten que els viatgers es pugen en qualsevol parada i puguen completar tot el trajecte", ha recordat l'edil.

  Segons estableix el nou contracte subscrit pel consistori, el vehicles utilitzats per a transport urbà de viatgers a Almassora hauran de tenir una antiguitat inferior a cinc anys. Així mateix, l'adjudicatària s'ha compromès a reemplaçar els autobusos que patisquen avaries puntuals en meitat o abans de la prestació del servei per un altre vehicle en un interval màxim de 15 minuts.

  Pujar