elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El sender blau del Millars activa un projecte de turisme rural en Santa Quitèria

El sender blau del Millars activa un projecte de turisme rural en Santa Quitèria
  • Galí recull a Galícia la bandera que acredita els 9,5 km accessibles del riu a la platja

L'Ajuntament d'Almassora optarà a les ajudes del Ministeri de Turisme dirigides a la dinamització del patrimoni històric amb ús turístic per a executar un projecte rural a l'entorn de l'ermita de Santa Quitèria. Enfocarà el programa cap a la posada en valor del turisme de naturalesa amb el riu Millars com a protagonista d'un pla que arranca hui a Santiago de Compostel·la.

L'alcaldessa, Merche Galí, de la mà del president de la Xunta de Galícia, Alfonso Rueda, ha recollit la bandera blava que acredita per primera vegada els 9,5 quilòmetres accessibles del riu des de l'entorn del paratge fins a la desembocadura en els Gols i que concedeix l'Associació d'Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC). L'entitat reconeix la conservació de la via, la renovació de senyalística, la realització d'educació ambiental a través de l'Aula Natura del consistori amb els col·legis d'Almassora, la informació en els panells i la participació de públic en activitats de dinamització.

“Amb la recollida d'aquest guardó pioner per a Almassora arranquem un projecte complex en l'inici de la senda, a l'altura de l'ermita, que suposarà la creació de les primeres places d'allotjament turístic de naturalesa”, ha avançat la primera edil. S'ha referit així al projecte que redacta una empresa externa per a activar l'alberg i el bar contigu, l'edifici del qual és de propietat municipal, a través d'un programa de posada en valor del patrimoni històric que podria ser beneficiari de fins a tres milions d'euros i executar-se fins a 2026.

De fet, la convocatòria del Ministeri de Turisme a través del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència limita les ajudes a aquells plans previstos en entorns catalogats com a Bé d'Interés Cultural (BIC), una circumstància que es dona a l'entorn del pont de Santa Quitèria i el jaciment del Torrelló del Boverot.

A més, la recent obertura de l'embarcador de piragües i les obres en marxa per a la construcció del mirador del Millars completaran aqueix projecte encaminat a revitalitzar l'activitat turística en la zona amb especial atenció a actuacions que formen part d'itineraris historicoartístics com el que Almassora disposa en el recinte arqueològic pròxim.

“Farem accessible l'alberg i habilitarem un punt on pernoctar perquè estem obstinats a mirar cap al riu, que conjumina en valor del sentimental pel que representa per a Almassora, l'històric al seu pas per Torrelló i el natural durant tot el seu traçat”, ha defensat Galí des de Galícia. En la seua visita a la zona ha compartit les claus d'aquest projecte i amb representants d'altres 83 ciutats espanyoles reunits a Santiago per a recollir els guardons pels 601 quilòmetres de senderes premiades.

Pujar