26 d’octubre de 2020 26/10/20

Santa Quitèria retorna a la seua ermita en la tradicional “Tornà” ajornada per la pluja

Santa Quitèria retorna a la seua ermita en la tradicional “Tornà” ajornada per la pluja - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Santa Quitèria retorna a la seua ermita en la tradicional “Tornà” ajornada per la pluja - (foto 2)
  Santa Quitèria retorna a la seua ermita en la tradicional “Tornà” ajornada per la pluja - (foto 3)
  Santa Quitèria retorna a la seua ermita en la tradicional “Tornà” ajornada per la pluja - (foto 4)
  Santa Quitèria retorna a la seua ermita en la tradicional “Tornà” ajornada per la pluja - (foto 5)

  Milers de romers han acompanyat avui a la imatge de Santa Quitèria en la tradicional “Tornà” cap a l'ermita que porta el seu nom. La pluja que va obligar a ajornar el romiatge la setmana passada ha donat una treva aquest matí als veïns, concentrats en la plaça de l'Església des de dos quarts de nou. Almassora tanca d'aquesta forma l'últim acte oficial de les seues festes en honor a la patrona.

  Així, les cintes i els mocadors rojos han tornat a tenyir de color una dels matins més especials per als fidels. La romeria ha començat amb l'eixida de la imatge de la patrona a muscles des de l'església de la Nativitat, on ha estat des de la celebració de l'ofrena de flors, el passat 21 de maig, i una setmana més de l'habitual a causa de les tempestes del passat diumenge.

  “Ajornar la 'Tornà' és una d'eixes decisions que em dolen com a regidora de Festes, però que vaig haver de prendre per a garantir la seguretat de tots i que avui queda com una anècdota més d'unes festes de Santa Quitèria que han superat amb escreix les nostres expectatives”, ha assenyalat Isladis Falcó.

  En el moment de l'arribada de la patrona a la seua ermita, els voluntaris de la Junta Local de Festes, en col·laboració amb Caixalmassora, han servit un esmorzar gratuït per als romers després del tradicional trajecte de tornada després de les festes. La carn a la brasa ha permès recuperar forces abans de la celebració de la missa a l'interior de la capella a càrrec del sacerdot Juan Ángel Tapiador.

  El propi rector ha presidit la comitiva de retorn en la seua partida des de l'església de la Nativitat. Al costat d'ell han participat la corporació municipal; el mantenedor, Jorge Mallol Agut; la reina de les festes, Paula Cubertorer Llop; així com les dames Alba Caravaca Bernal, Irene Delgado Puig, Mónica Moral Grifo i Andrea Sánchez Giménez.

  Autobús gratuït

  Per la seua banda, l'Ajuntament d'Almassora, a través de la Regidoria de Relacions Veïnals, ha activat un any més el servei d'autobús gratuït fins a l'ermita de Santa Quitèria. D'aquesta manera, el transport està operatiu fins a les 14.00 hores i inclou eixides des de la platja amb el propòsit d'abastar al major nombre de públic possible.

   

   

  Pujar