elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Rosa Colomer rep el premi Clara Campoamor 2019

Rosa Colomer rep el premi Clara Campoamor 2019
  MÉS FOTOS
  Rosa Colomer rep el premi Clara Campoamor 2019 - (foto 2)
  Rosa Colomer rep el premi Clara Campoamor 2019 - (foto 3)

  Rosa Colomer rebrà aquesta nit el premi Clara Campoamor a tota una vida dedicada a l'esport, primer com a jugadora de bàsquet i posteriorment com a professora d'Educació Física de l'IES Álvaro Falomir. En aquest centre, va exercir durant més de tres dècades i va impartir classe a milers d'estudiants del municipi.

  És per això que Colomer és una dona molt popular a Almassora, malgrat ser originària de Vistabella, i que centenars de persones l'acompanyaran en l'acte de hui, en el qual l'homenatjada tindrà paraules d'agraïment per a la seua família i les seues companyes i companys de professió. La professora també recordarà l'exemple de dones com Charlotte Cooper, Edurne Pasabán y Carolina Marín, les qual "van trencar els estereotips i no van tindre por, malgrat les dificultats".

  La premiada rebrà el guardó de mans de l'alcaldessa, Merche Galí, i de la regidora d'Igualtat, Susanna Nicolau. Aquesta última ha reconegut el paper que ha exercit Rosa Colomer en la lluita per la igualtat d'oportunitats "com a esportista, com a docent, com a mare i com a àvia". "Els esforços que Rosa i la seua família han fet per l'esport mereixen tot el nostre reconeixement i l'han convertida un referent per al poble d'Almassora i per a totes les dones", ha assegurat Nicolau.

  La música de Xiomara Abello amenitzarà l'acte amb el qual Almassora celebrarà aquest Dia Internacional de la Dona. Temes com La Cartógrafa, Canta a la vida, Dia de Neteja o Mujeres sonaran durant la gala organitzada per la Regidoria d'Igualtat amb motiu del Dia Internacional de la Dona.

  A més d'aquest acte, el departament que dirigeix Nicolau ha inclòs en la programació d'aquesta jornada la inauguració de la mostra 'Dóna i Art', un avanç de la sessió sobre aquesta temàtica que la Tertúlia del Portal celebrarà l'11 de març. Les artistes Almudena Millán, Laura Ferrer, Silvia Forcada i María Arenós mostraran els seus treballs en aquesta exposició pictòrica a partir de les 19.00 de hui i participaran en la xarrada del pròxim dimarts.

  Círculo Belona, nova associació de dones feministes

  La regidora d'Igualtat i Participació Ciutadana, Susanna Nicolau, va acompanyar ahir les integrants de Círculo Belona en la presentació de la primera associació de dones feministes d'Almassora. L'agent d'igualtat Gloria Redón va oferir una xarrada sobre la situació de les dones els àmbits laboral, familiar i econòmic, una activitat que marca l'inici de les accions de difusió, visibilització i conscienciació que la nova associació pretén realitzar en el municipi i obrir a tota la població.

  Pujar