28 de setembre de 2020 28/9/20

El retard de les obres del Camí La Mar paralitzarà l'avanç dels treballs de regeneració de la costa

El retard de les obres del Camí La Mar paralitzarà l'avanç dels treballs de regeneració de la costa - (foto 1)
  • El consistori lamenta que el projecte no s'executara abans de l'estiu

Les obres per a l'eliminació de dues corbes en la CV-1840 (Camí La Mar) començaran el pròxim 5 de setembre, quasi un any després del promès pel president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, a l'alcaldessa d'Almassora, Susanna Nicolau. Durant les obres, quedarà bloquejat el pas dels camions que haurien d'haver transportat les graves fins a la costa per a prosseguir amb els treballs de regeneració de la costa, un projecte que dirigeix el Ministeri de Medi ambient.

La millora de les CV-1840 no va poder executar-se la passada tardor, tal com va assegurar Moliner, a causa de modificacions pressupostàries. La regidora de Platges, Amaya Gómez, ha lamentat el nou retard "que va provocar la Diputació, en no incorporar immediatament els fons per a l'execució de les obres quan va disposar del romanent de 2015". L'edil ha informat que "si les obres hagueren començat a l'abril o al maig i hagueren estat acabades a l'estiu, ara seria possible realitzar el transport d'àrids per a prosseguir amb la regeneració, sense oblidar que el trànsit pel camí durant l'estiu haguera sigut molt més segur para milers de conductors".

L'Ajuntament d'Almassora ha informat al Servei Provincial de Costes de Castelló de les limitacions quant al trànsit de vehicles pesats que participen en la regeneració durant els quasi dos mesos que duraran les obres de millora del Camí La Mar. La delegació provincial no ha informat al consistori sobre el termini en el qual té previst reprendre els treballs, que van ser interromputs durant l'estiu per a minimitzar les molèsties als veïns. En aquest sentit, Gómez ha recordat que "les obres acumulen un retard de diversos mesos, que esperem que no es perllongue a l'excés, ja que el Ministeri va anunciar que el projecte estaria finalitzat al juny de 2016 i tampoc han complit".

En aquesta mateixa línia s'ha manifestat la regidora d'Urbanisme, Carmina Martinavarro, qui ha lamentat que "hàgem tingut la nostra costa en obres durant dos estius seguits, encara que enguany almenys, hem pogut aconseguir que retiraren les tanques per a permetre el pas". Respecte al projecte per a l'eliminació regirades en el Camí La Mar, Martinavarro celebra que els tècnics, la promotora i la Policia Local "hagen avalat la proposta d'evitar el tancament integral de la via i limitar el tall només als dos trams afectats per les obres".

Tant Martinavarro com Gómez han lamentat que l'execució del projecte de la CV-1840 haja sigut repetidament postergada per la Diputació de Castelló des de 2004, tenint en compte que l'administració provincial va anunciar un projecte de millora integral "que ha modificat progressivament fins a reduir la inversió inicial de 2,5 milions d'euros a 450.000", han incidit l'edil d'Urbanisme.

Pujar