28 de gener de 2020 28/1/20

Els Reis Mags protagonitzen una cavalcada reivindicativa a Almassora

Els Reis Mags protagonitzen una cavalcada reivindicativa a Almassora - (foto 1)
  • Merchor, Gaspar i Baltasar deixaran 3.000 clemenules i 900 quilos de caramels

MÉS FOTOS
Els Reis Mags protagonitzen una cavalcada reivindicativa a Almassora - (foto 2)
Els Reis Mags protagonitzen una cavalcada reivindicativa a Almassora - (foto 3)
Els Reis Mags protagonitzen una cavalcada reivindicativa a Almassora - (foto 4)
Els Reis Mags protagonitzen una cavalcada reivindicativa a Almassora - (foto 5)

Els Reis Mags i els seus patges protagonitzen aquesta vesprada una cavalcada reivindicativa amb la intenció de donar valor al cítric d'Almassora. Els participants repartiran 3.000 clemenules, donades per la Cooperativa Agrícola San José, i 9.000 quilos de caramels per a tots els assistents. La reina, Nuria Alcalde, i la seua cort d'honor, Tambors de Passió, Lluïsos Almassora o la Unió Instructiva Musical La Esmeralda són algunes de les agrupacions, juntament amb els grups d'animació per a menors, que acompanyaran a Ses Majestats d'Orient i els seus patges.

La jornada comença amb la visita dels Reis i la corporació a la Residència Municipal de la Tercera Edat a les 17 hores. Així, una hora més tard, la carrossa de Tambors de Passió, formada pels seus menors de l'escola de tambors, inaugurarà el recorregut des de l'avinguda José Ortiz, carrer Sant Lluís, Santa Quitèria i Trinitat per a tornar a l'avinguda San José i finalitzar en el consistori local. Ací, Ses Majestats saludaran des del balcó i rebran als més xicotets en la plaça Pere Cornell.

A continuació de Tambors de Passió, les carrosses amb personatges infantils recognoscibles seran els protagonistes perquè els més xicotets gaudisquen d'un dia únic. La bústia real i els encarregats de repartir els 3.000 cítrics d'Almassora com a reivindicació seran els següents. A més, Scout Tramuntana també tindrà el seu espai amb el trasllat de la Llum de Betlem. El grup de dolçaina i tabal Les Goles obrirà pas als Lluïsos d'Almassora amb la seua representació del Betlem Vivent, declarat d'Interés Turístic Provincial.

Finalment, l'escala real, el camió amb regals i l'escola de música de batucada precediran al plat fort de la vesprada amb la presència de Les seues Majestats d'Orient. Per a tancar la cavalcada i com ja és tradició cada any, la Unió Instructiva Musical La Esmeralda protagonitzarà el tancament de la desfilada baix el comandament del seu director, Víctor Alapont. Una vegada assentats en la plaça Pere Cornell, els Reis Mags rebran als més xicotets abans que la pirotècnia Baldayo done per finalitzada la cavalcada de 2020.

La regidora de Festes, Isladis Falcó, ha destacat “la importància de la seguretat en un dia com hui”. “Per això, a més de la Policia Local, l'acte es reforça amb seguretat privada, però no oblidem que els familiars som els màxims responsables dels nostres xicotets”, ha destacat l'edil.

Pujar