15 d’agost de 2020 15/8/20

PP: "El PSPV tanca el consultori de la platja a Almassora després de retallar l'horari en 2019"

PP: "El PSPV tanca el consultori de la platja a Almassora després de retallar l'horari en 2019" - (foto 1)
  • El PP reclama inversió per a garantir els serveis i la cobertura d'una població que en el poble segueix amb les portes tancades del centre d'especialitats Pío XII

Els veïns de la platja que el passat estiu van veure com es retallava la prestació mèdica del consultori de Pla de la Torre, enguany veuen les seues portes tancades. El PSPV manté tancada aquesta instal·lació sanitària que permetia atendre cures i injectables, així com una atenció mèdica general, als residents de la costa durant l'estiu. Un reforç mèdic que era ben acollit pels veïns que rebien una atenció sanitària bàsica sense necessitat de desplaçar-se al nucli urbà.

Aquesta prestació ja va patir la primera tisorada de l'esquerra el passat estiu, amb una retallada de jornades d'atenció a pacients en el consultori. El PP, que va presentar una moció per a exigir l'obertura del servei els cinc dies a la setmana, i no tres com havia retallat el PSPV, va rebre un suport a la seua sol·licitud però mai es va consumar la recuperació de l'horari que el PP havia garantit durant la seua etapa de govern.

Per contra, el PSPV a nivell local va arribar a justificar la retallada assegurant que els veïns “anaven al poble a comprar, i de pas al metge”, com va arribar a afirmar el regidor del PSPV, Joan Antoni Trenco.

Enguany, directament, el servei està tancat. “Som conscients que la crisi del coronavirus ha suposat la aplicació de protocols sanitaris per a evitar contagis”. No obstant això, tal com ha assenyalat Silvana Rovira, regidor del PP a Almassora, “aquesta circumstància no hauria de privar als veïns de la costa d'aquesta prestació tan útil per a evitar desplaçaments i aglomeracions al poble”.

Un nucli urbà que des del març passat ha reduït a la meitat la seua cartera de centres mèdics. El centre d'especialitats Pius XII continua hui dia tancat i sense data de reobertura prevista, “per la qual cosa urgeix que s'invertisca i s'actue per a garantir als veïns l'assistència sanitària. Aqueixa que el PSPV tan àgilment tanca i retalla”, ha declarat Rovira.

Pujar