elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El PSOE converteix en "precària" la cobertura sanitària a Almassora que el PP exigeix restituir

El PSOE converteix en "precària" la cobertura sanitària a Almassora que el PP exigeix restituir
  • L'organització sindical CSIF denuncia que només dos pediatres assisteixen a 4.000 xiquets en una població que supera els 26.000 habitants. “És indigne”, afirma Rovira (PP)

El desmantellament de recursos sanitaris, la falta d'inversió i la no cobertura de baixes mèdiques per part del PSOE ha conduït a la precarietat a la cobertura mèdica a Almassora que amb una població que supera els 26.000 habitants, només disposa de dos pediatres per a atendre 4.000 targetes sanitàries.

La denúncia l'ha formulada el sindicat mèdic CSIF. No obstant això, no és nova. “Portem denunciant des del mandat 2015-19 el desmantellament de les especialitats mèdiques del Centre Sanitari Integrat Pius XII”, ha recordat Silvana Rovira, regidora del PP a Almassora. “A tot això es va unir en 2020 el tancament del consultori mèdic de la platja i el col·lapse del centre de salut del carrer Sant Pere que ha hagut d'assumir l'atenció d'una demanda de consultes desbordada en plena pandèmia”.

“Aquest caos, aquest col·lapse, és fruit de les polítiques regressives que aplica el PSOE i que han portat als nostres metges a una situació d'estrés límit. L'assistència es demora per l'acumulació d'una demanda que dos professionals en pediatria són incapaces d'assumir. Els pacients es desesperen, i amb raó, fent llargues cues a les portes del centre del carrer Sant Pere. I la nostra alcaldessa, a l'ajuntament, es limita a somriure i a gastar en propaganda. Perquè des que fa més de quatre anys li exigim que retornara al CSI Pío XII les especialitats que havia suspés no sols no ha fet res, sinó que la cobertura sanitària a Almassora ha anat com més va pitjor”.

Com el propi CSIF ha qualificat, “és precària”. I ja no ho diu el PP, assenyala Rovira, “ho diuen els pacients, els metges que estan saturats i estressats per un govern que lluny d'ajudar-los els nega recursos, i el denuncien les pròpies organitzacions sindicals. És una absoluta vergonya que en ple segle XXI i amb una pandèmia, el PSOE s'haja dedicat a desmantellar el principal recurs que garanteix la vida, la sanitat, i a abandonar als qui des del minut zero estan en primera línia de batalla: els nostres sanitaris”.

Pujar