7 d’agost de 2020 7/8/20

El Día Provincial del Ama de Casa torna a Almassora 38 anys després

El Día Provincial del Ama de Casa torna a Almassora 38 anys després - (foto 1)
  • Més de 360 associades es reuneixen en el municipi, que ja va acollir la seua primera trobada en 1980

MÉS FOTOS
El Día Provincial del Ama de Casa torna a Almassora 38 anys després - (foto 2)
El Día Provincial del Ama de Casa torna a Almassora 38 anys després - (foto 3)
El Día Provincial del Ama de Casa torna a Almassora 38 anys després - (foto 4)

Almassora ha rebut avui a les 365 visitants que s'ha donat cita amb motiu del Día Provincial del Ama de Casa. Les sòcies de les 36 entitats que s'han unit a la celebració han festejat la seua trobada anual en el municipi, al qual tornen 38 anys després de celebrar la primera reunió provincial de mestresses de casa en 1980, com ha recordat la presidenta de l'entitat local, Rosa de Los Rosales.

Les presidentes de totes les associacions participants han sigut rebudes en el saló de plens per la primera edil, Merche Galí; i la regidora de Participació Ciutadana, Susanna Nicolau, qui reconegut a les presents que "vosaltres representeu un exemple de la força que té l'associacionisme en els nostres municipis i ciutats" i que "les vostres iniciatives són una mostra dels resultats del treball conjunt i coordinat". En auqest matiex sentit s'ha manifesta l'alcaldesa, qui ha destacar la seua feina a l'hora de "defensar el dret de totes les dones que sempre han treballat per la família i pel progrés de la societat, una labor poc reconeguda a nivell social però també a nivell judicial i de drets".

Durant la seua intervenció en l'acte, la presidenta local ha agraït"la resposta de tantes associacions de tants pobles de la província que ens han volgut acompanyar avui". Per la seua banda, la presidenta de Federació Provincial de Mestresses de casa i Consumidors Lledó de Castelló , María Dolores Climent, ha destacat el treball a l'associació local "perquè ens ha preparat un dia preciós i ha obert la porta que el nostre dia gran se celebre de nou ací a Almassora".

Les representants municipals han fet lliurament a les presidentes d'un obsequi format per productes elaborats en el municipi, com a sabons i una xicoteta caldera, i diverses guies turístiques d'Almassora. Aquesta documentació els ha servit a les visitants per a les posteriors visites a la Museu Municipal del Torrelló i al Museu Parroquial, així com durant el passeig pel nucli històric.

Guiades pel personal del departament de Turisme, les dones han descobert el passat de les edificacions més antigues de la Vila i d'espais com la plaça Major o l'antic teatre Serra. Així mateix, les visitants han pogut conèixer la història de les restes trobades en el jaciment del Torelló, exposades en les sales del museu municipal, i els element litúrgics que mostra el Museu Parroquial. En la mateixa parròquia de la Nativitat, han participat en una missa commemorativa del seu dia gran.

Cal destacar que la Policia Local ha treballat per a garantir la seguretat de les visitants durant tota la jornada. Així mateix, els agents han dirigit als autobusos que han traslladat a les mestresses de casa fins al centre municipi i han reservat un espai per al seu estacionament.

Pujar