28 d’octubre de 2020 28/10/20

El primer ple de l’any a Almassora sol·licitarà les competències per a executar millores en Errando Vilar

El primer ple de l’any a Almassora sol·licitarà les competències per a executar millores en Errando Vilar - (foto 1)

  El ple de l'Ajuntament d'Almassora, que es reunirà demà en la primera sessió ordinària de l'any, aprovarà la proposta de delegació de competències subscrita pel secretari autonòmic d'Educació, Miguel Soler, el 22 de novembre per a l'actuació de tancament de rebedors exteriors, sostre d'entrada, remodelació de pistes i creació d'una nova i tancament del corredor exterior del col·legi Errando Vilar amb càrrec als pressupostos de la Generalitat Valenciana.

  El cost dels treballs previstos en la memòria, que s'executaran durant 2019, ascendeix a 48.287,48 euros. Es tracta de millores sol·licitades pel centre a través del pla Edificant per a la reforma i construcció de centres educatius. En el cas de l'Errando Vilar, incideix el document, l'última reforma va tindre lloc en 2005. Durant els anys posteriors, l'Ajuntament d'Almassora ha estat fent els treballs propis de manteniment de l'edifici.

  “Són diverses actuacions menors necessàries després de 14 anys sense cap reforma de calat en aquest centre que arrossega deficiències des de la seua construcció”, ha assenyalat l'alcaldessa d'Almassora, Merche Galí. En la mateixa línia, la munícep ha recordat que forma part del pla Edificant i és independent de l'obra del Regina Violant, pendent d'adjudicació a l'empresa guanyadora del concurs públic.

  Tal com incideix la memòria, per la variació en el tipus d'activitats realitzades i per l'ús que s'ha donat a les instal·lacions, “es requereix la realització d'actuacions de major entitat” que ha consensuat la direcció del centre i el professorat. Destaca la sol·licitud per a cobrir l'accés principal amb un porxo que impedisca que els escolars es banyen en dies de pluja. Es tracta d'una pèrgola amb estructura metàl·lica amb acabat inferior de fusta i superior de xapa lacada.

  L'actuació inclou també la reestructuració del pati de Primària, que en l'actualitat manca de zones enjardinades adequades. L'objectiu és dotar de major vegetació el recinte amb la plantació de dues zones amb arbratge d'ombra i plantes aromàtiques. D'altra banda, està prevista la pavimentació amb solera de formigó dels corredors d'accés per a evitar l'embassada d'aigües en l'accés als horts escolars quan plou. La nova distribució previndrà relliscades i facilitarà l'evacuació d'aigües superficials.

  La reforma que costejarà la Generalitat íntegrament també inclou la substitució de la porta d'accés a la cuina i el menjador, així com la d'accés de vehicles al pàrquing interior del col·legi per una altra més lleugera i que no hipoteque la zona de magatzem. En aquest cas, la direcció del col·legi ha exposat en diferents ocasions la necessitat de construir un magatzem per a material escolar d'ús poc freqüent. Per a això, l'actuació convertirà l'actual quart de fems, abandonat, en espai d'emmagatzematge.

  Pujar