1 d’octubre de 2020 1/10/20

La plaça Botànic Calduch d'Almassora incorporarà jocs per a xiquets amb problemes de visió i discapacitat

La plaça Botànic Calduch d'Almassora incorporarà jocs per a xiquets amb problemes de visió i discapacitat - (foto 1)
  • Eliminarà graons i incorporarà un joc amb arnés per 70.000 euros

El Servei Municipal de Manteniment i Logística (SMML) d'Almassora ha dissenyat el projecte de reforma de la zona de jocs infantils de la plaça Botànic Calduch per a atendre a xicotets amb discapacitat i problemes de visió. La superfície total afectada és d'aproximadament 500 metres quadrats. El pressupost de l'actuació, que té un termini d'execució de dos mesos, ascendeix a 69.968,25 euros.

Segons assenyala el regidor de Serveis Públics, Joan Antoni Trenco, la zona de jocs infantils al costat del carrer Caridad ha quedat desfasada i manca de peces inclusives. A més, la plaça conté "una plataforma elevada a la qual no se li dóna cap ús, ja que es va projectar com a mitja pista de bàsquet però actualment manca de canastres i constitueix una barrera arquitectònica lloc que presenta un graó perimetral d'uns 15 centímetres".
Així mateix, la zona elevada que protegeix aquests dos espais de la circulació vial perifèrica té difícil accés, ja que es produeix per escalinates en els extrems, tots dos molt allunyats a la zona de jocs. Açò dificulta l'accés a aquesta zona de descans dels adults que vigilen als xiquets durant el joc, ja que es veuen obligats a desplaçar-se a la part oposada de la plaça per a poder accedir i, encara així, no poden arribar persones amb mobilitat reduïda o amb carrets de bebè.

La intervenció pretén eliminar la plataforma elevada de zona de jocs de canastra i la substitució de la mateixa per una zona amb cautxú i dos jocs inclusius: un carrusel per a cadires de rodes i un pòrtic amb una cadira per a xiquets amb mobilitat reduïda, que estarà format per un seient de plàstic que arreplega la totalitat del cos i arnés rígid de plàstic per a garantir l'amarre d'un xiquet sense mobilitat. Així mateix, es recrearà una zona amb paviment de cautxú amb colors cridaners per a facilitar el joc a xiquets amb problemes de visió.

D'altra banda, està previst crear rampes d'accés a la zona elevada per a facilitar el pas de persones amb mobilitat reduïda, ja que l'experiència demostra que es tracta de la zona més utilitzada per a prendre el sol als matins. També està previst eliminar la font d'aigua potable i substituir-la per una altra nova i adaptada a la mateixa cota que els jocs infantils. El projecte inclou nous accessos per als vianants adaptats a la plaça.

Pujar