elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Personal d'UBE Corporation Europe repobla la platja d'Almassora amb vegetació dunar

Personal d'UBE Corporation Europe repobla la platja d'Almassora amb vegetació dunar

  La Regidoria de Platges i UBE Corporation Europe s'han unit per a retornar a la platja d'Almassora la vegetació dunar característica del litoral mediterrani. Per a això, un equip format per més d'un centenar de voluntaris i voluntàries de UBE i les seues famílies han plantat 250 cistelles de llavors en el tram de costa confrontant a la biblioteca de Benafelí.

  La intervenció serà visible en uns mesos -quan les plantes comencen a brollar- i permetrà retindre l'arena davant episodis d'onatge o vent. La consolidació d'aquestes dunes servirà també com a protecció al passeig marítim, on exerciran com a barrera natural i reduiran el pas de l'aigua marina durant els temporals. A més, les persones voluntàries també han plantat una vintena de tamarius al costat de la biblioteca, de manera que puguen generar ombra amb els anys, i han netejat la platja d'espècies invasores.

  La plantació de vegetació dunar en la costa d'Almassora suposarà "una millora significativa de la imatge de la nostra platja i de la passarel·la elevada del passeig Marítim, una estructura que punts tants utilitzen per a passejar", com ha assegurat la regidora de Turisme i Platges, Amaya Gómez. L'edil ha agraït "la implicació de la plantilla i l'equip directiu d'UBE" en aquest projecte, gràcies al qual "entre totes i tots aconseguirem transformar pas a pas el nostre litoral".

  Per part dUBE Corporation Europe el director de Recursos Humans, José Luis Fulleda, ha destacat "la sintonia amb els responsables municipals d'Almassora i les facilitats que ens han donat per a aquest tipus de col·laboració", així com "el gran interés del personal de l'empresa a contribuir d'una manera directa a embellir l'entorn de la platja".

  Aquesta actuació representa la segona col·laboració entre la companyia i el consistori en matèria mediambiental. El passat hivern empleats empleades de la companyia van plantar 40 tamarindes a la platja de Benafelí. Aquests arbres autòctons projectaran ombra sobre el 'Espai Mistral, una estructura de fusta que el consistori aspira a habilitar com a zona de descans i lectura.

  Pujar